Edwin73 Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Witam wszystkich! Pytanie moje dotyczy Scenica II z roczników 2004-2005 (być może w nowszych jest podobnie) W jaki sposób na etapie kupna pojazdu można dokładnie rozpoznać czy pojazd posiada systemy: ESP,EDS,ASR ew inne. Słyszałem o wyłączniku po lewej stronie obok chyba regulacji podświetlenia deski. Po zapaleniu zapłonu na desce również chyba powinny zaświecić się kontrolki. Przewertowałem forum ale dokładnych informacji na temat "widoczności" każdego z systemu nie znalazłem Będę wdzięczny za wszelką pomoc Pozdrawiam serdecznie! Edwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Możesz poprosić sprzedającego o numer VIN i na jego podstawie w ASO powiedzą dokładnie co jest a czego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpirek Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Dokładnie jest przycisk do ręcznego wyłączenia esp (od 40 chyba i tak się uruchomi automatycznie - jest dlatego żeby łatwiej było ruszyć ze śniegu czy błota). Poza tym w aso po nr VIN sprawdzą wyposażenie i będzie wiadomo wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edwin73 Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Dzięki za szybką odpowiedź. Z zapytaniem do ASO to oczywiście najlepszy pomysł. Jednak tak wizualnie na pierwszy "rzut oka": czy przycisk do wyłączania systemu po lewej stronie dotyczy systemu ESP, czy ASR i EDS także? Czy może od każdego systemu powinien być osobny? Pozdrawiam i dziękuję! Edwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpirek Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Tylko asr i esp jak pamiętam, instrukcja w samochodzie pod blokiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomecky Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 A jak się sprawa ma z przyciskiem na prawo od zaślepki? Od czego on jest, jak go wciskam to zapala się czerwona dioda nad nim :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpirek Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Na prawo od ESP jest przycisk czasowego lub stałego (trzymać ponad 3 sek.) wyłączania pomocy przy parkowaniu czyli czujników parkowania. To według instrukcji. Jak lampka się świeci to nie działają czujniki pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomecky Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Dzięki wielkie za rozwiązanie zagadki ;) Pozdrawiam [ Dodano: 2009-11-19, 19:02 ] Może nie ten dział, ale czy ktoś z Was montował lub się orientuje ile kosztowało by (o ile to możliwe) założenie systemu ESP,ASR jeśli moja bryczka go nie posiada ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi