gg11 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Witam serdecznie. Mam przestawiony rozrząd w megance 1,4 8 zaworowy silniczek dokładnie wersja E7J.Po próbie ustawienia wału na o st (znak na kole zamachowym) nie ma morzliwości odpalenia autka strzela w kolektor dolotowy.Proszę o informacje jak ustawić wszystko poprawnie.jaki jest właściwy kąt wyprzedzenia zapłonu. Pozdrawiam wszystkich użytkowników Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Jak strzela to może już po głowicy. Jak masz (miałeś) ustawiony wałek rozrządu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gg11 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Tak jak opisałem,przed odpaleniem autka sprawdziłem czy nie ma kolizji z zaworami(pełny obrót silnika przy wykręconych świecach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Ustaw koło zamahowe na 0st i znak na kole zebatym wałka rozrządu zgodnie ze znakiem na głowicy. Znak na kole zebatym, prawie pionowo w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gg11 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Niestety w takim ustawieniu silnik nie odpala. Czy aby napewno ma być ustawiony wał na 0 st.Jaki właściwie jest w tym samochodzie kąt wyprzedzenia zapłonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Kąt wyprzedzenia zmienia się wraz z obrotami, obciążeniem. Nie jest stały i rozrząd raczej ustawia się na 0st. Dopiero podczas pracy jest wyprzedzany. W moim silniku kątem steruje ECU. W silnikach z kopułką zapłonową serowanie jest mechaniczne. Jesteś pewien, że nie pozamieniałeś kolejności kabli zaplonowych? PS. Teraz już wiem, że mamy identyczne silniki E7J626. Ja mam ustawione na 0st. Tutaj wszystkim steruje ECU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesper22 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Mam podobny problem autko i nie odpala, iskra jest, swiece wymienilem, Czy jest mozliwe zeby to byla wina rozrządu czy moze kabli. Ma moze ktoś schemat połaczenia kopulki z swiecami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gg11 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 W moim wypadku na cewce jest opisany każdy kabel numerem cylindra,kolejność cylindrów jest liczona od strony koła zamachowego czyli od prawej strony stojąc przodem do samochodu. Tak więc pomyłka jest niemożliwa Pozostaje pytanie rozrząd czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Pompa paliwa, czujnik zderzeniowy, czujnik położenia wału. Radzę posprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gg11 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Kolego lewy serdeczne dzięki za pomoc,ustawienie rozrządu jest dokładnie takie jak sugerowałeś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Czemu zatem nie chciał odpalić? Wyjasniło się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gg11 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 To była moja wina,przy montażu został zagięty przewód doprowadzający paliwo. Autko miało za mało piciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesper22 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Moje tez nie chcialo odpalic i okazalo sie ktos( wszyscy tylko nie ja ) pozamieniał kable na kopulce i swiecach. Normalnie wstyd........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi