OxiDizer Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Witam! Chcę kupić megane 1 ph2 roczniki 99-01 z silnikiem diesla (ale nie dCi, tylko dTi) lub beznyną 1.6 16V. Absolutnie nie dla kombi i classica, tylko hatchback albo coupe (raczej hatchback bo 5osobowy). Znalazłem zdjęcie wnętrza ale że w megane siedziałem tylko raz to mam kilka pytań 1. Do czego służy przycisk pod włącznikiem świateł awaryjnych? Czy to centralny zamek? 2. Do czego służy przycisk pod ogrzewaniem elektrycznym tylnej szyby na panelu nawiewów? 3. Jak poznać czy megane ma komputer pokładowy? Czy w ogóle były komputery pokładowe? 4. Czy można w miare bezbolesnie (czyli bez wymiany wyswietlacza i manetki pod kierownica) wymienic pokazane tutaj radio na oryginalne Renault Tuner List? 5. Do czego służą przyciski między popielniczką a lewarkiem zmiany biegów? 6. Czy kazda megi powinna mieć centralny zamek z pilotem w kluczyku? Czy są wersje "z kluczyka" (czyli wkladamy kluczyk do drzwi kierowcy i zamykają się wszystkie drzwi)? 7. Czy pokrętło do wyboru kierunku nawiewu jest elektroniczne czy na linkę? 8. Czy każda megane z tego rocznika ma ABS i dwie poduszki powietrzne? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 1. blokowanie drzwi, czyli centralny 2. ogrzewana przednia szyba 3. guzik w manetce od wycieraczek 5. blokada tylnich szyb jeżeli są elektryczne, albo podgrzewane przednie siedzenia. 7. na linke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.slaby Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 nie wiem czy wszystkie ale: 3. guzik w manetce od wycieraczek ale powinien mieć takie jakby "kropeczki" od czoła6. mam w kluczyku 8. mam ABS i 4 poduszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 no no zgadza się, 3 kropeczki ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OxiDizer Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 6. mam w kluczyku To masz pilot w kluczyku czy musisz włożyć w zamek żeby się otworzyły drzwi? Czyli każda megi z trzema kropeczkami na przycisku powinna mieć komputer który pokazuje spalanie aktualne średnie itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 no raczej tak, jak jest przycisk to i komp powinien być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OxiDizer Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Pytam bo w lagunie ph1 przycisk byl wszedzie a komputer byl w nielicznych. A nie widze roznicy w megane pomiedzy zegarami z kompem i bez kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.slaby Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 pilot w kluczyku - zamki to tylko od czasu do czasu sprawdzam kluczykiem czy jeszcze działają :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OxiDizer Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Co do radia to się dowiedziałem że to nie jest takie proste i trzeba zmieniać połączenia i wyświetlacz. Natomiast pilot pasuje. Jeszcze raz dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam czujnego moderatora :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi