Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Yanosik PDA, na radary

pawelp2008

Rekomendowane odpowiedzi

Ja osobiście posiadam AutoMapę z baza radarów + CB i jestem zadowolony <ok>

Z tego co widzę to te urządzenie łączy się za pomocą GPRS z internetem, ich serwerem i po wysłaniu przez użytkownika informacji, każdy inny w pobliżu dostaje informacje o tym - w sumie całkiem mądrze przemyślane, chociaż zapewne w najbliższym czasie każdy GPS będzie posiadał moduł GPRS, i w np. AutoMapie będzie taka sama funkcjonalność <ok>

Na szczęście cena tego urządzenia nie jest jakaś ogromna, więc może i jest warte uwagi jako zamiennik CB, jednak osobiście wolę komunikację głosową, a wulgaryzmy czy inne wady CB nie przeszkadzają mi tak, by wymieniać CB na coś innego.

Straszna lipa z tego speedalarm. Poczytałem, nie wszedłbym w to za żadne skarby. Dla osoby, który korzysta z tego raz na jakiś czas (czyli trasy co jakiś czas) ten system w ogóle się nie sprawdza. Wszystko jest płatne, nie ma nic za darmo.

Dla mnie połączenie CB + GPS z wgraną bazą radarów - nic mnie na drodze nie zaskoczy. Poza tym - nigdy, żadne g. pokroju speedalarm nie będzie lepsze od CB. NIGDY. Speedalarm nie powie Ci jak dojechać do takiej, czy takiej ulicy, gdzie można kupić majtki firmy Atlantic, bądź max prezerwatywy firmy Unimil. Speedalarm, jak to się ładnie wyrażę "może sobie co najwyżej pobiegać" - i tyle w tym temacie <ok>

Speedalarm, jak to się ładnie wyrażę "może sobie co najwyżej pobiegać" - i tyle w tym temacie <ok>
ale to chyba nie w tym temacie ;-)

gdzie można kupić majtki firmy Atlantic, bądź max prezerwatywy firmy Unimil.

Tego chyba nic nie przebije <ok> lepiej jedna chyba GPS + CB, a takie coś możesz jako dodatkowy bajer, o ile nie żal Ci tych 320zł, które możesz przeznaczyć albo na porządną lasagne albo na alkohol, albo na cokolwiek innego nowego do samochodu :]

Do nawigacji to nawigacje GPS mam, speedalarm jak na razie kilkukrotnie mnie ostrzegl... dziala. A czy platny jest to zalezy od uzywania.

3zl z hakiem kosztuje 1 dzien gdy sie nie uzywa.

yanosik... urzadzenie drogie do tego jeszcze abonament miesieczny.

Ja mam speedalarm za free.

CB jest ok, mialem uzywalem ale sie pozbylem z poprzednim samochodem i narazie nie zamierzam kupowac.

Malo ze ciagle bluzgi leca, do tego szumi pierdzi, ktos muzyke puszcza... troceh to denerwuje.

Do tego przewaga speedalarmu jest to, ze jest programem, nowe funkcjonalnosci mozna dodac bardzo latwo wypuszczajac nowa wersje, przy yanosiku musisz kupic nowe urzadzenie... gdy np ktos wpadnie, zeby dodac info o tirowkach <ok>

Patrzac w ten sposob to chyba najlepiej Naviexpert wypada... navi + powiadamianie.

Ale tu sie placi za uzywanie + transmisja gprs

• 3 tygodnie później...

Jak dla mnie jest to baaardzo lipna wersja CBRadia, to czy dowiesz się o radarze czy nie zależy od ilości użytkowników tego systemu no i od ich chęci czy podadzą że mineli "cichociemnych", fotoradar mobilny itp. czy nie a wiemy jak jest... poza tym od Yanosika dowiesz sie że w danej okolicy krecił się patrol a kiedy i gdzie jest teraz już nie. Prędzej na CB dowiesz sie co i jak, często z dokładnością do 1 km (bo czesto użytkownicy podaja na którym kilometrze drogi kreca sie misiaki niż przez tego Yanosika...

ja używam taniego radia cb za które dałem niecałe 150 zł (połowe wartosci tego Yanosika) i jeszcze nie zdarzyło mi się żeby ktokolwiek się nie podzielił informacjami.

Ja sie pozbylem i narazie nie mam cb, wrocilem z trasy z czystym kontem :mrgreen:

Mam fajna alternatywna metode... jechac za kims kto ma CB :D

Chociaz z drugiej strony widze, ze w wiekszosci przypadkow CB = niezwalnianie w ter. zabudowanym, co nieraz jest lekkim przegieciem