marcinpoz Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Witam mam od niedawna taki problem coraz mocniej czuję zapach benzyny w kabinie po kilkugodzinnym postoju nawet pomimo zamkniętego obiegu wentylacji. W komorze silnika brak przecieków z pompy i instalacji co może być przyczyną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 hymm co prawda to był inny samochód ale objawy identyczne a w sumie w kazdym mniej wiecej podobnie jest to zbudowane .Sprawdź wieko plastykowe pod siedzeniami a które zakrywa otwór dostępowy do zbiornika. Ja miałem tak w oplu ze tez "waliło" w środku i to bardzo, a podciekała jedna kropelka na dzień, za kazdym razem "magicy mechanicy nie zlokalizowali miejsca pod cieku..Jak się później okazało były to objawy powoli rozwalającego się przewodu paliwowego małe pęknięcie sie powiększyło i oczywiście w końcu przerwał na tyle ze nie dawało rady odpalić. Jeśli miałeś problemy z jakimiś nie kontrolowanym gaśnięciem ..lub wymienianą pompę paliwa to szukaj w tych okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aine Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Przypadkiem natknęłam się na rozdział "Pochłanianie oparów benzyny" z forumowego manuala z instrukcji serwisowej (rozdział 14, MR312MEGANE1.pdf). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Elmer, sprawdziłem dziś ale jest sucho i przewody nie są nawet leciutko zadrapane jakieś jeszcze sugestie ? Tak mam sugestię wynikającą z regulaminu- na forum można pisać z polską czcionką - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yupikayey Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Miałem podobny problem ale w Tico - zbiornik paliwa przeciekał na zgrzewie. Jak lałem ok. 40% baku to nie było czuć, jak powyżej to zaczynało przeciekać na zgrzewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Yupikayey, u mnie ile bym nie wlał to zapach jest jutro sprawdzę bak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deqen Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 pewnie problem z wtryskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi