piotrg Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 :) Škoda Popular Sport Škoda Popular Sport - Monte Carlo (typ 909) - sportowy samochód z napędem na tylne koła wytwarzany przez czechosłowackie zakłady Škoda w latach 1936-1938 dla uczczenia drugiego miejsca Škoda 420 Popular w swojej klasie w Rajdzie Monte Carlo w roku 1936. Wyprodukowano 70 egzemplarzy tej ekskluzywnej serii pojazdów. Wcześniej w roku 1935 wytworzono 2 egzemplarze tego typu pojazdu, oznaczone pierwotnie Škoda 418/421. Łącznie powstało więc 72 sztuki tego rodzaju samochodów. Przyznaję że mała podpowiedź się przydała. To teraz ja zapodaje następny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Crosley Convertible z 1939r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrg Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgadza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 To coś, ode mnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DizzyX Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Aston Martin DB2/4 Bertone Spider?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Kurcze. Te auta mają wiele identycznych elementów karoserii. Te z zagadki nie jest jednak ze stajni AM. Pochodzi z za oceanu, ale bazuje na technice i designie Europejsko wyspiarskim :) EDIT: Nie tylko bazowała, ale też wykorzystywała gotowe podzespoły, jak karoseria DB 2/4 :) i silniki innych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DizzyX Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Te z zagadki nie jest jednak ze stajni AM. Tak myślałem. Nie zgadzały mi się emblematy za bardzo... ale nic innego do głowy mi nie przyszło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blizniak53 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Nie zgadzały mi się emblematy za bardzo... ale nic innego do głowy mi nie przyszło :) I atrapa z przodu oraz reflektory też jakoś trochę inne. :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DizzyX Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 I atrapa z przodu oraz reflektory też jakoś trochę inne. :-| Wiele samochodów miało różne wersje nadwoziowe, zwłaszcza jeśli nie występowały jako pojazdy seryjne .... a ten - nawet patrząc po emblematach - w pełni 'seryjny' nie jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deqen Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 jaguar? :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Jaguar zza oceanu? Tu, wersja drogowa, w pełni seryjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DizzyX Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Arnolt Bristol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Arnolt Bristol Deluxe Roadster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 DizzyX, :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DizzyX Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 To teraz będzie coś prostego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi