Quba. Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Ja myśle ze mechanik zrobił to w pierwszej kolejności, ale mogę się mylić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GraVeR Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Spokojnie, grzechotanie to ja miałem już od września 2008 roku, także wiecie zmienia postać rzeczy :) AKTUALIZACJA 02.07.2009 Więc jestem już po wymianie KZFR itp. Informacja dla ludzi, którzy mieli, mają bądź będą mieć takie objawy jak ja. Byłem w RENO Car i pierwsze co wymienili to KZFR( kupiłem nówke za 400zł :) pewnie z rynku:P ). Po wymianie auto nadal gasło, jedyne co się poprawiło to płynność odpalania, więc poprosiłem szefa RENO Car co to może być i odpowiedział żeby spróbować wykręcić przepustnice i ją na maxa przeczyścić a potem w CLIPie wykasować. No i pomogło :) W sumie KZFR i tak musiałem wymienić, ale gaśnięcie auta na wolnych obrotach, skakanie wskazówki po obrotomierzu - PRZECZYŚCIĆ PRZEPUSTNICE!!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artek38_2004 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Dzięki wielkie za informacje. Mam właśnie taki problem gaśnięcia tuż po uruchomieniu na zimnym silniku. Mam nadzieję ze nie czeka mnie wymiana KZFR . Dam znać czy przeczyszczenie przepustnicy pomogło - OBY :) Pozdrawiam [ Dodano: 2010-03-17, 08:59 ] Spieszę donieść !!! Objawy - gaśnie zaraz po uruchomieniu na zimnym silniku , uruchomić można dopiero za 2,3-cim razem Przyczyna - ZABRUDZONA PRZEPUSTNICA, PRZECZYŚCIĆ PRZEPUSTNICĘ. Miałem takie objawy i pomogło, hurrraaa !!! Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi