pawelli Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Niedawno założyłem instalację LPG do mojego scenica i zauważyłem, że szybciej "łapie temp." i generalnie temperatura jest wyższa o przynajmniej "1 kreskę". Czy to jest normalne przy gazie ? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Uważam, że nie. W moich zagazowanych silnikach takiego zjawiska nie stwierdziłem i nie widzę żadnego sensownego uzasadnienia poza tym, że układ chłodzienia jest mniej wydolny, prawdopodobnie nie do końca odpowietrzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 A układ chłodzenia się odpowietrza ? Nie dzieje się to automatycznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Twojej bryki nie znam, ale moją trzeba odpowietrzać, jest taki korek przy wyjściu z bloku na chłodnicę. Żeby osiągnąć dobre odpowietrzenie trzeba to czasem zrobić kilka razy. Czy jest układ zapowietrzony łatwo sprawdzić po twardości przewodów do chłodnicy. Jak układ jest dobrze odpowietrzony to przewody na zimno i gorąco są miękkie, im bardziej zapowietrzony to na gorąco są coraz twardsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi