jaro850 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 witaj zalecenia -tak gdy zacznie lac wtedy bedzesz 2gi raz rozbierac rozrzad zeby ja zmienic a jak sie uda to ta moze jeszcze ze 100tys zrobic na tej co masz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 jak nie cieknie i nie jest to pompa od nowości to nie wymieniaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew58 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 zalecalbym wymiane tych 3-ch elementow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksin2 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Ja właśnie wymieniłem rozrząd i też chciałem zaoszczędzić na pompie wody i jej nie zmieniać. Dodam , ze scenik ma 170000 km przebiegu. Jednak mechanik polecił wydać 80zł i zakupic nową pompę, co też uczyniłem. Bo jak się okazało miałem zamontowaną jeszcze oryginalną pompę i jej stan że tak powiem odbiegał od doskonałości. :-/ Tak więc koszt nie jest duży, a masz z głowy z wymiana kolejne 60-100 tys km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosck Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 A wymieniacie rolki rozrządu przy takim przebiegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker_xc Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Ja u siebie wymieniałem rozrząd jakieś 3 tyś temu, wcześniej słyszałem piski z okolic pasków klinowych/rozrządu. Ponieważ nie znałem historii swojego autka postanowiłem wymienić wszystkie 3 elementy czyli pasek, napinacz-rolka, pompę wody. Mechanik gdy rozebrał rozrząd powiedział: pasek nowy, ale rolka ledwo zipie, pojeździłbym jeszcze z miesiąc i bym miał do remontu silnik. W sumie za wszystkie części zapłaciłem około 250 no plus płyn chłodniczy, bo przy wymianie pompy wody warto wymienić i to. Na wymianie rozrządu lepiej nie oszczędzać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosck Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Cięcie ale mi chodzi o te koła na wałku rozrządu i wale - serwis zaleca co 2gą wymianę paska czyli średnio co 100tys a ja mam 230tys km na fabrycznych kołach. Proszę doczytać w regulaminie o zasadach cytowania. - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi