custome Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 witam. W niedziele nabyłem scenica rok 1998 1.6 LPG z tym, że gaz oryginalnie zamontowany. Mam problem z automatyczną skrzynią. Rano, kiedy odpalam pracuje normalnie. Przejeżdżam kilka kilometrów i zapala się kontrolka od skrzyni i skrzynia pracuje tylko na trzecim biegu. Gościu który sprzedał auto mówił mi o tym i że jest to czujnik od prędkości w skrzyni i nie wie jaki ma bieg wrzucić. Byłem w dwóch serwisach (Wałbrzych i Świdnica) niestety nie są przeszkoleni w skrzyniach automatycznych. Poczytałem forum i pojadę jutro wymienić olej. Gdyby to nie pomogło to co to może być? Czy mam chłodnicę oleju skrzyni? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Z boku jest przełącznik - na tryb 3D. Na pewno nie zaszkodzi wymienić olej - może pomóc. No i podłącz pod kompa i sprawdź błędy. Jakbyś był blizej to w Kielcach mamy bardzo dobrego speca od automatów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
custome Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 ja cenzura w całym mieście nikt nie chce mi nawet wymienić oleju w skrzyni. Masakra, nie wiedziałem że to jakiś duży problem. Dzięki Paweł ale mam do Was trochę daleko. Może podskoczę do Wrocka ale nie mam za bardzo kiedy. A co to za przełącznik na 3D? nie wiem o co chodzi. Jeśli mówisz o tym przełączniku sport to działa ale tylko kiedy nie zapala się kontrolka skrzyni. Używanie takiego słownictwa, nie przystoi na forum bardzo przepraszam (wpływ chwilowej emocji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 O tym przełączniku mówiłem właśnie. Lepiej jednak poszukaj jakiegoś speca od automatów bo zwykły mechanior może Ci tylko spier...... lić skrzynię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
custome Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 kolejny serwis renault nie robi automatów w Głogowie. Przynajmniej pani była bardzo miła i podała mi 2 numery telefonów gdzie robią automaty, niestety to też bardzo daleko od Wałbrzycha. Będę coś kombinował i na bieżąco dam znać co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellus666 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Kolego proszę o info czy naprawiłeś tą skrzynie bo mam identyczny problem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 custome, jakbyś nadal miał problem ze skrzynią to masz telefon do magika od automatów z Dzierżoniowa 602385658 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
custome Opublikowano 19 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 dzięki Tomek za telefon. Niestety ile razy nie dzwonię to numer jest niedostępny. Dzisiaj niestety autko padło na amen. Pojechałem do szkoły po kumpla dzieciaki, wsiadam i nie mogę odpalić. Jak tylko przekręcę kluczyk niewyraźnie zapala się kontrolka skrzyni i nawet rozrusznik nie kręci. Wydaje mi sie że skrzynia nie rozpoznaje na którym jest biegu i nie puszcza napięcia dalej. Cały czas coś "warczy w skrzyni" tak jakby przekaźnik łapał i puszczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siewicz Opublikowano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Poradziłeś sobie z problemem? mam tak samo jak opisałeś w 1 poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi