dzidek Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 witam, chciałbym wymienic rozrząd przy megane 1,6 16V. Wymieniałam juz przy megane 1,4 8V i było dobrze. Teraz przy 16V troche sie waham, ale chciałbym to zrobić sam. Prosiłbym o jakieś wskazówki i pomoc. Z góry barzo dziekuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Mam dla Ciebie jedną ważną wskazówkę. NIE BIERZ SIĘ ZA 16V. No chyba że lubisz wyzwania i rzeźbienie róznych przyrządów, blokad wałków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 jak masz w domu blokade walu korbowego to mozesz sie tym bawic, jesli nie to nawet nie probuj kolo rozrzadu na wale nie jest na klinie tylko na stozku wiec jak je zciagniesz to przy dokrecaniu bez blokady walu zmienisz fazy rozrzadu i bedziesz mial po glowicy. ale do odwaznych swiat nalezy moze wykombinujesz jakis patent na zablokowanie walu. tez sie zastanawialem nad zrobieniem tego samemu ale doszedlem do wniosku ze dam to mechanikowi za 100zl nie bede ryzykowal, w czawartek lub piatek bede mial w mojej rozrzdzik wymieniany:D a tak przy okazji... u gory strony jest taki fajny napis "szukaj" czasem warto w niego klikac niz dublowac posty, temat rozrzady jest poruszany srednio raz w tygodniu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidek Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 . NIE BIERZ SIĘ ZA 16V. No chyba że lubisz wyzwania i rzeźbienie róznych przyrządów, blokad wałków... no właśnie a ja lubię wyzwania, chociaż może nie koniecznie związane z rozrządem do odwaznych swiat nalezy Dzisiaj zakupiłem kompletny rozrząd i w weekend biorę się do dzieła. Mam nadzieję, że uda mi się to samemu zrobić, dzięki za wskazówki, będę kombinował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Chlopie masz odwage:D daj znac jak ci poszlo moze tez sie skusze moj komplecik lezy juz w domu ale moj mechanik ma troche roboty wiec musze poczekac. pewnie przybedzie ci pare siwych wlosków w momecie przekrecaniak kluczyka w stacyjce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidek Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 witam, zabrałem się już za ten rozrząd.. i dotarłem do paska, chciałem zapytać czy ktoś wie w którym miejscu znajduje się otwór w kole zamachowym :D żeby go zablokować :D :P Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 i się zaczęło... będziesz się długo babrał z tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 w kole zamachowym nie ma otworu, w bloku jest otwor w ktory wkreca sie blokade walu korbowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidek Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Witam, zrobiłam juz ten rozrząd. Obyło się bez żadnych blokad, zaznaczyłem tylko mazakiem jak sa ustawione wałki rozrządu i wał korbowy oraz koło zamachowe w punkcie GMP a korpusem silnika. Wszystko poszło bardzo dobrze. Wcale nie jest to takie trudne, jest tylko kiepski dostęp. Trzeba mieć klucze 16, 18, 10 i klucz sześciokątny do śrub imbusowych 6. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 JAko pierwszy szpiesze z gratulacjami. Naprawdę podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 gratuluje. powiedz tylko nam przyjacielu jak zablokowales wal zeby ci sie nie obrucil przy dokrecaniu kola pasowego, bo to jedyny problem przy wymianie rozrzadu w tym silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidek Opublikowano 1 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 witam. wał zablokowałem dużym wkrętakiem od spodu skrzyni biegów.muszą być przy tym dwie osoby, jedna blokuje wał wkrętakiem opierając o zęby koła zamachowego i obudowę.A druga osoba przykręca koło pasowe .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 No to tylko pogratulowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi