lukilks Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Witam posiadam Meganke z silnikiem K4J 1.4 16 V (95 KM) Chciał bym wyczyscić przepustnice, i mam pytanie czy po zakończeniu czyszczenie będe musiał w jakiś sposób zrobić jej adaptacje? ustawić w jakiś sposób czy coś w tym stylu? gdyż wiem że w niektórych samochodach jest to wymagane przez podłączenie interfejsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 nic z tych rzeczy. tylko przykręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukilks Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Widze że posiadamy takie same silniki Ogólnie ciężko jest ją wymontować?? dużo jest przy tym roboty??Na co zwrócic szczególną uwage i co jeszcze przy okazji mogę wyczyścić?? krokowiec już czyszczony, co do krokowca to musze ustawic trzpień w jakiejś konkretnej pozycji czy komputer ustawia go po jakims czasie? Mam problem z nierównymi obrotami dlatego chce to zrobić, najdziwniej jest na gazie gdy auto się Toczy na luzie wtedy obroty wachają się między 700 a 1000. Stabilizują sie dopiero po zatrzymaniu. Lecz i wtedy są małe wachania, i na PB i LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 małe wahania ( +- 50) są normą i nie masz co się przejmować. Wyjęcie przepustnicy nie stanowi problemu, przy czym jednak trzeba pamiętać że rozszczelnia się z automatu dolot, więc trzeba jakoś to później uszczelnić. sylikon do dużych temp np. ;-). Generalnie haczyk jest w tym, że przepustnica jest przykręcona do dolotu. Krokowy sam się ustawia. W temacie LPG nie mogę się wypowiadać- nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi