Boyek Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Witam wszystkich. Ostatnio pojawily sie takie wlasnie odglosy jak by woda pod cisnieniem przeplywala w wezach w okolicy schowka, slychac to tylko wtedy gdy nacisne pedal gazu, na neutralnym nic nie slychac. Rowniez jest to znacznie glosniejsze gdy silnik jest zimny, potem gdy sie rozgrzeje slychac to raczej tylko na nizszych obrotach, chociaz moze mi sie po prostu tylko zdaje bo na wyzszych staje sie glosno w kabinie i naturalnie tego nie sluchac. Temp trzyma ok, ponizej srodkowej kreski.Bylem u jednego mechanika, ale na renowkach sie za bardzo nie zna, powiedzial zeby sie tym nie przejmowac. Mowil ze zawor na tym wezyku do odpowietrzania byl nieszczelny i go scisnal sciagaczem, ale to nic nie pomoglo. Wie ktos moze czy rzeczywiscie nie ma sie czym przejmowac? Czy jednak szukac pomocy w ASO, aczkolwiek u mnie w miescie sa spore kolejki i bede musial czekac ponad tydzien na wizyte. Dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Hm ja tez pisałem, ze coś mi brzęczy od tej strony. Może to faktycznie ciecz ? Miałem niedawno wymienianą chłodnicę a wcześniej chyba tego nie było Może jest ciut zapowietrzona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej B. Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Z autopsji przy m.in. Astrze: odgłosy takie spotykane po np. wymianie płynu chłodz. i j.w. mówił jackuc drobne- jeszcze istniejące w układzie zapowietrzenie -ustępujące po kilkukrotnym uruchomieniu z kilkukrotnym dolaniem płyn chłodzącego. Najczęściej nagrzewnica z racji swej budowy trochę na odpowietrzenie czasu potrzebuje i przy niej "bulgoce" najwięcej. Czasem potrzebne dokładniejsze odpowietrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi