kingu Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Witam, wczoraj byłem u mechanika na regulacji instalacji LPG, przy okazji stwierdził że mam "kilometrowe" szpary na świecach (dla tego przy niskich obrotach i dodaniu gwałtownie gazu mi go dusiło). Jakie powinny być szpary na tych świecach (słyszałem że 0,7mm), bo po co mam kupywać nowe skoro może te szpary ustawić np. szczelinomierzem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamotoja Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 gaziarze ogólnie zalecają zmniejszenie odstępu elektrody o 0,1 mm w stosunku do ustawień benzynowych, oczywiście można to skorygować szczelinonierzem. sam ocenisz czy trzeba wymieniać, o świecach już sporo było, polecam szukajkę inna sprawa, że świece to taki ich fetysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 0,1 ??? kilka kilometrów i ją zespawa. Standard 0,7-0,8 gaziarze zmniejszają do 0,5max. Przynajmniej tak kiedyś było w moim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamotoja Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 przeczytaj UWAŻNIE jeszcze raz - moim zdaniem zmniejszenie o 0,1 daje 0,7... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 ups......za szybko czytałem. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamotoja Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 luzik, przy tych upałach wszystko jest możliwe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi