bronius Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Muszę bronić VW, matka ma passata z 99 roku - od nowości u nas, zawsze w ASO wszystko robione - przez te 8 lat ANI JEDNA rzecz się nie zepsuła, nie była też ANI RAZU potrzebna wizyta poza planowa w ASO. Mimo, ze autko ma 180.000km to we wnętrzu żadnych trzasków ani stuków. Tapicerka wygląda jak nowa. Co prawda przy 135.000 km autko wymagało naprawy zawieszenia (zawieszenie wielo wahaczowe - po 4 na każde koło - koszt wymiany wszystkich elementów ok. 5000zł), ale to wina polskich dróg i beztroskiej jazdy mojej matki. Autko prowadzi się pewnie i bardzo stabilnie. Po mimo takiego przebiegu w przekładni kierowniczej nie na żadnych luzów itp. Może pod względem wizualnym nie prezentuje się najświeżej, ale pod względem użytkowym jest absolutnie bez zarzutu. Może to taki szczęśliwy egzemplarz, ale dzięki niemu wierzę w jakość VW. Niedługo będzie drugi passat w domu - tym razem ten najnowszy więc czas pokaże czy jest równie dobry jak ten poprzedni. Dorzucę od siebie jeszcze, że nie lubię opli bo wg mnie są tandetne. Wnętrze nie wygląda najgorzej, ale rażą detale, np w poprzedniej Vectrze rączki w podsufitce, które walą w podsufitkę a nie tak jak np w VW czy nawet w Fiacie ostatnio delikatnie się chowają na swoje miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 NIkt nie pisze, że VW są złe i sie psują. Po prostu mozna ich nie lubić Ja po prostu nie przepadam za tym co maja wszyscy. Nie uzywam: Nokii, Windowsa, VW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 lewy, jak można nie lubić autka które się nie psuje i zawsze jest gotowe do drogi? Rodzice już kilka razy chcieli zmienić tego passata, ale aż żal było go się pozbywać bo taki poczciwy jest ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszu Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Dorzucę od siebie jeszcze, że nie lubię opli bo wg mnie są tandetne. Wnętrze nie wygląda najgorzej, ale rażą detale, np w poprzedniej Vectrze rączki w podsufitce, które walą w podsufitkę a nie tak jak np w VW czy nawet w Fiacie ostatnio delikatnie się chowają na swoje miejsce dokładnie, to samo zauwazylem u Opli. sa takie niezgrabne w srodku. kwadrat na kwadracie i zero jakiejs finezji i polotu. Powinni jeszcze tylko gole sruby bez zaslepek zostawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userek Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 hmm ja jeszcze nie przepadam za matizami,co to w ogóle jest?brat miał opla astrę 1.4 16v combi chyba z 98 roku,bardzo wygodne auto,cichutki silniczek ecotec z tego co wiem nie miał z nim żadnych poważnych problemów,ale sprzedał bo zabezpieczenie karoserii przed rdzą tragiczne jest.Puntem 1 jeździłem na kursie na prawko też całkiem wygodnie i ok,uno też ale z silnikiem 1.0 i 4 osoby w środku to nawet jadac pod górkę trzeba na maxa gaz dawać aby uciągnął, nie wiem jak z awaryjnością kiedyś chciałem kupić garbusa,piękne autko ale niestety chleje mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkb Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Tak sobie myslę jakiej marki samochodu nie trawimy Nie wiem, dlaczego, ale jakoś "coś" nie pasuje mi w Peugeocie 306. Ponoć bardzo fajny samochód. Jeżdżę czasem starym 309 (warsztat, który obslugiwal moje stare Clio i teraz Megane daje mi go jako zastępczy) z turbodieslem i bardzo mi się podoba; kolega z pracy podwozi mnie czasem swoim 406 i też wrażenia mam bardzo przyjemne. Z kolei w 306 coś mnie odrzuca, choć nie potrafię tego racjonalnie wytlumaczyć :D Nigdy nim nie jechalem, inne Peugeoty bardzo mi się podobają, ale ten jeden jakoś dziala mi na nerwy [edit] A jeszcze o samochodach, których się wystrzegać na drodze :D W UK będzie to dla mnie na pewno Citroen Saxo / Peugeot 106. A to dlatego, że są to ulubione tutejsze dresowozy - wlażą do nich nastoletnie przypaly, co ledwo dostaly prawo jazdy i szaleją. Kiedy widzę w lusterku sobą zbliżające się z ogromną prędkością obniżone Saxo VTR albo 106 XSi po jakimś wsiowym tjuninku, odruchowo sprawdzam, czy pas dobrze siedzi i czy pobocze szerokie, bo z tymi kretynami wszystko się może zdarzyć :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ecolog Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Nawiązując do wątku kierowców w ich samochodach, Najbardziej niebezpieczni są wg mnie ( i wielu moich znajomych ) KIEROWCY SKODY. Przykłady Skoda felicia - lewy pas 70kmh (na 90) skoda Fabia - laska cofa - we mnie Mlody człowiek w skodzie Octavii = zagrożenie! (na 99% dostał od taty) Mlody człowiek w skodzie Fabii = zagrożenie! (na 99% dostał od mamy) Najczęstsze auto na niedziele - cale rodziny jadące środkiem dróg lokalnych (bez możliwości wyprzedzenia) Poza tym kierowcy Skody sa najbardziej "ambicjonalni" - śpiący kierowca skody na światłach po usłyszeniu klaksonu gotów jest ruszyć i zaciągnąć ręczny w odwecie za poganianie. Ps. Moje spostrzeżenia zostały potwierdzone w jednym z programów Automaniak Poza tym kto poza firmami kupuje Skode? Albo mam na VW albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ja nie lubie oplów i VW.... A golfów i astr to przedewszystkim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 ople odpadają; szczególnie Calibry i astry calibra,calibra jak ta z kibla:)do tego nie lubie VW golfów 2 i BMW 3 + audi 80 czyli standad :-P cenie sobie toyoty pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Golfy II, III, a ostatnio modnym dresowozem satala sie tez IV. Do astry mam sentyment bo mam kiedys miala. Poza tym wszelkiej masci BMW, no moze oprocz tych najnowszych, ale tez nie zawsze. Polonezy oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 KIEROWCY SKODY. kurcze cos w tym jest :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomy1976 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 a ja nie lubię tych wszystkich pierdolotów typu peugeot 1007, citroen c1, toyota aygo jakie to pikraczne i krótkie - drażni mnie na maxa matizów, pand też nie trawię natomiast nie przeszkadza mi cinquecento czy seicento, podoba mi się audi a4 avant - klasa sama w sobie a także alfy 155, 156, 147 ale tego bym ni kupił jeźdżę często golfem IV ale wg mnie jest przereklamowany - taki nijaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesper22 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ja cos nie moge strawic Skody fabii, jakies to auto nijakie bez duszy,jezdze fabia w pracy i mam juz psychiczny uraz do tego auta, hamulce kiepskie, zawieszenie takie jak by go nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 No i jeszcze pozdrowienia dla prowadzaczych w czapkach, kapeluszach, kapturach itp. NIE WSIADAJCIE WIECEJ DO SAMOCHODOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ecolog Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 No i jeszcze pozdrowienia dla prowadzaczych w czapkach, kapeluszach, kapturach itp. Nie mówiąc o ciemnych okularach w nocy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi