jaha Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Czy ktoś z forumowiczów ma tom toma? proszę o opinię o jego działaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szefo85 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Tom Tom świetnie sie sprawdza ale tylko po europie. Jeśli chcesz jeździć z tym po polsce to polecam automape. Niestety Polska jest ciągle zaliczona do europy wschodniej i dlatego tom tom jest słaby jeśli chodzi o nasz kraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ja czasami używam Tom Toma jak jadę w nieznane, albo jak szukam konkretnego miejsca. Używam Tom Tom Go 510 - wiadomo jeśli chodzi o jakieś wsi to nie znajdzie, ale po mieście w sam raz - no i obsługa nie jest skomplikowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazet Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Tom Tom super program, i jak już wspomniano nie do jazdy po Polsce. Ja mam takie coś jak Destinator PN 6. Cała Europa to 1,8GB. Program łatwy czytelny i najważniejsze że po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 W takim razie co najlepiej sprawdza się w Polsce, w miastach chodzi mi o nazwy ulic ale wszystkich nie tylko głownych. Jakiś konkretny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshki Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Ja czasem jezdze z TT GO 910 i musze przyznac ze jeszcze nigdy mnie nie zawiodl mimo opinii o jego zawieszaniu sie - jezdze glownie po aglomeracji slaskiej i tu raczej bez problemu znajduje droge ulice i numer domu, niestety procent pokrycia sygnalem Polski jest wciaz chyba jednym z najnizszych w europie - ale wygodna jest sprawa z aktualizacja map i w niemczech przydal sie rowniez ostrzegajac przed miejscami z fotoradarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bintom Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Wlasnie kupilem sobie GPS-a NOKI. Mam telefon Nokie6280, razem z tym odbiornikiem (maly koszt ok 300zl) i programem NAVIEKSPERT to chyba najlepszy zestaw do nawigacji po POLSKICH drogach. Chociaz narazie jeszcze jestem w fazie testowania sprzetu to takie stwiedzenie moge juz smialo powiedziec. Zasluga tego nie jest telefon (chociaz nadaje sie do tego znakomicie bo ma duzy wyswietlacz) ani odbiornik GPS ale NAVIEKSPERT. Znajdziesz przy pomocy tego programu kazda miejscowosc w Polsce. Jesli masz telefon z bluetooth to wystarczy ze kupisz odbiornik za 200-300zl i sciegniesz navieksperta i juz mozesz smigac. Najlepiej sam pocztaj na stronie www.naviekspert.pl . aha, sa jeszcze koszty uzywania navieksperta ale sa niskie i nie warto sie nimi przejmowac. Wrazie jednak jakbys chcial darmowego programu to poczytaj www.nav4all.com (w zakladce zmienisz jezyk na polski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 O ciekawa propozycja - tylko dlaczego ja tak nie cierpię noki ;-) Jak z widocznością map i opisem na tym telefonie - bo wiadomo podczas jazdy nie ma czasu na przyglądanie się znaczkom na ekranie, jak są zbyt małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bintom Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Wszystko zalezy od wielkosci wyswietlacza. Na mojej 6280 nie ma z tym problemu. Sprawdzalem tez na sonyericssonie W710i i K750i, tutaj juz bylo troszke gorzej (chociaz do przyjecia) , bo pierwszy ma otwierana klapke, a 2 dosc maly wyswitatlacz. Tak czy tak da sie z tym rade jezdzic,bo sa komendy glosowe. Obecnie testuje nav4all. Tyle co narazie mi sie udalo zaobserwowac (a wlasciwe uslyszec ) to komendy glosowe sa rzadsze i mniej denerwujace. Za to graficznie wyglada gorzej niz NAVIEKSPERT. Mysle ze kazdy znajdzie cos do siebie bo wrazie czego jeszcze jest wayfinder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi