bronius Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 piszczy pasek od pompy wspomagania - trzeba go mocniej naciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 dziękować ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zicoo Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 ok, no to podobnych objawów część dalsza, tym razem w wykonaniu mojej Megi. Otóż, od przedwczoraj zauważyłem, że przy skręcaniu kierownicą (bez względu na jakiej nawierzchni i czy auto się toczy czy stoi w miejscu) spod maski wydobywa się taki szorstki dźwięk czegoś w rodzaju połączenia tarcia ze skrzypieniem starych drzwi. Dźwięk słychać tylko podczas kręcenia kierownicą. Płyn od wspomagania sprawdziłem i uzupełniłem - choć na upartego nie trzeba wg mnie było robić - nie przyniosło to skutku. Znajomy mi powiedział, że płyn od wspomagania raz na jakiś czas wymienia się w całości bo traci swoje właściwości (np. podczas niskich temperatur) i przez to układ może szwankować. Z drugiej strony po bardzo wstępnej konsultacji z mechanikiem w Norauto (akurat byłem w pobliżu więc wstąpiłem) padła diagnoza o "kończącej się pompie wspomagania". Może ktoś nieco mądrzejszy w tym temacie ode mnie spróbuje pomóc - będę wdzięczny, bo nie uśmiecha mi się od razu wymieniać pompy, kiedy sedno problemu leży obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras23gda Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Witajcie. Od jakiegos czasu slysze dziwne buczenie z lewego kola podczas jazdy rozna predkoscia, ale przy wiekszej predkosci czesciej buczy co odczuwam na kierownicy, sprawdzilem dzisiaj plyn wspomagania i jest ok, hamulce robilem niecaly rok temu, macie jakis pomysl co to moze byc ? Mialem problem z odkreceniem sruby z blokada wiec znajomy okladal klucz mlotkiem i po kilkunastu uderzeniach sruba puscila to samo bylo z drugiej strony, z ciekawosci sprawdzilem podczas uderzen przeciwna strone i bardzo odczuwalem uderzenia na przeciwnym kole, czy moglem cos uszkodzic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Sprawdź łożysko koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi