Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

ok, no to podobnych objawów część dalsza, tym razem w wykonaniu mojej Megi.

Otóż, od przedwczoraj zauważyłem, że przy skręcaniu kierownicą (bez względu na jakiej nawierzchni i czy auto się toczy czy stoi w miejscu) spod maski wydobywa się taki szorstki dźwięk czegoś w rodzaju połączenia tarcia ze skrzypieniem starych drzwi. Dźwięk słychać tylko podczas kręcenia kierownicą.

Płyn od wspomagania sprawdziłem i uzupełniłem - choć na upartego nie trzeba wg mnie było robić - nie przyniosło to skutku. Znajomy mi powiedział, że płyn od wspomagania raz na jakiś czas wymienia się w całości bo traci swoje właściwości (np. podczas niskich temperatur) i przez to układ może szwankować.

Z drugiej strony po bardzo wstępnej konsultacji z mechanikiem w Norauto (akurat byłem w pobliżu więc wstąpiłem) padła diagnoza o "kończącej się pompie wspomagania".

Może ktoś nieco mądrzejszy w tym temacie ode mnie spróbuje pomóc - będę wdzięczny, bo nie uśmiecha mi się od razu wymieniać pompy, kiedy sedno problemu leży obok <ok>

• 3 tygodnie później...

Witajcie. Od jakiegos czasu slysze dziwne buczenie z lewego kola podczas jazdy rozna predkoscia, ale przy wiekszej predkosci czesciej buczy co odczuwam na kierownicy, sprawdzilem dzisiaj plyn wspomagania i jest ok, hamulce robilem niecaly rok temu, macie jakis pomysl co to moze byc ? Mialem problem z odkreceniem sruby z blokada wiec znajomy okladal klucz mlotkiem i po kilkunastu uderzeniach sruba puscila to samo bylo z drugiej strony, z ciekawosci sprawdzilem podczas uderzen przeciwna strone i bardzo odczuwalem uderzenia na przeciwnym kole, czy moglem cos uszkodzic ??