mieto Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Witam. Od jakiegoś czasu gdy odpalałem auto z samego rana śmierdziało strasznie przez chwile paliwem(nie zawsze ale często). Wczoraj podniosłem maskę autka i postanowiłem sprawdzić okazało się że do silnika od strony szyby podłączone są 2 węże i paliwo kapie z pierwszego od prawej strony(taki przeźroczystu gumowy wężyk) tak jak by był nie dokręcony na samym króćcu. Dziwnie to wygląda i dostęp tam jest nie ciekawy, poza tym pod tym wężem jest jakby taka mała rynienka. I teraz mam zagadkę czy tak powinno być może to jest tak wymyślone że jak zalewa silnik to ten nadmiar paliwa ma tą rynienką zostać wywalony z układu? Jeśli tak nie jest to może ktoś wie jakiej średnicy jest ten wąż i gdzie bądź skąd on podąża i ile metrów trzeba go kupić by wymienić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robuś Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Z tego co się orientuję (sam już wymieniałem 2 razy), to wężyki tylko oryginalne w serwisie dostaniesz, żadne samoróby nie pomogą, pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 mieto, możesz dać fotkę bo mi też śmierdzi benzyną ale nie wiem skąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieto Opublikowano 25 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 U mnie leciało z węża paliwa wchodzącego na króciec od strony przedniej szyby od góry dochodzą takie 2 wężyki i na jednym z nich była już poluzowana opaska wymieniłem to na nową i narazie odpukac jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi