Maximus Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Czy do Megane I jest coś takiego ? Czy warto coś takiego zakładać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Nie widziałem czegoś takiego, ale może coś takiego istnieć bo są firmy które tylko takie rzeczy produkują. Co do sensu instalacji czegoś takiego to wątpię by miało to znaczenie w dobie aut cynkowanych. Póki co zabezpieczenie antykorozyjne w megane jest na tyle dobre, że jeśli autko nie miało stłuczki to rdza nie powinna się pojawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Pomiajajac fakt ze wyglada to delikatnie mowiac - z dupy Ale o gustach sie nie dyskutuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 ale tego niewidać jak mi wiadomo, chowają się we wnęki kół i chronią je przed wodą, ja w tico miałem takie coś założone i nawet wyglądało lepiej jak się przyjrzało, gdyż samochód był bardziej we wnęce zabudowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Aaa to ja zle zrozumialem, myslalem ze chodzi o te nakladki na nadkola od zew. co sa czasem tez chromowane :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 hehe, to jak mówimy od nadkolach plastikowych to każde megi ma je z przodu - z tyłu niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 zauważyłem to ale z tyłu np. u mnie tego niema ale przy wieku tego auta i ilości soli sypanej przez naszych drogowców można by pomyśleć o tym aby przedłużyć żywotność karoseri w tym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi85 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 myśle że łatwiej i chyba taniej wyszło by BITEX-em, ja tak robie i narazie się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro850 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Witam Ja polecam nadkola na tyl oprocz ochrony "przed tym co na drodze" dochodzi jeszcze element wygluszenia co sprawdzilem na niejednym autku. Tani zakup montaz przy odrobinie wlkadu wlasnego free. Mysle ze warto pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radekb351 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 myśle że łatwiej i chyba taniej wyszło by BITEX-em, ja tak robie i narazie się sprawdza ja tez zakonserwowałem bitex-em całe podwozie i załozyłem z tyłu nadkole. komplet nadkoli kosztuje 30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi85 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 no sokoro to tylko 30zł to faktycznie lepiej założyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radekb351 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 to były jakies zamienniki ale dobrze sie sprawuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Witam! odgrzewam temat ma ktoś zamontowane u siebie te plastikowe nadkola do wnęki kół z tyłu. Jeśli tak prosił bym o jakieś zdanie nt montażu czy trzeba coś wiercić czy jeszcze inne patenty. Pytam bo muszę wybrać się do lakiernika i polakierować tylny błotnik bo koleś kiedyś zajechał mi przyczepa od ursusa i teraz już wyszły bąble i trzeba lakierować ale żeby ochronić się od kolejnego wychodzenia takich kwiatków chciałbym właśnie zamontować nadkola. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1209 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Witam. Odgrzewam temat gdyż po co nowy zakładać. Czy są jakieś ukryte kruczki przy zakładaniu nadkoli na tył? Czy trzeba dużo nawiercać gdyż wiadomo to już jest ingerencja w blachę. Może ktoś ostatnio to robił.Byłem u blacharza ale on powiedział że nie bawi się w takie "pierdoły" ;) Chciałbym założyć przed zimą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrus Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Jeżeli jeszcze kogoś to interesuje ,to ja mam założone na tył nadkola tzw.pełne kupione na allegro 30zł.sztuka i sprawdzają się znakomicie,błoto,piasek ,sól zimą nie gromadzą sie w zagłębieniu,a montaż bardzo prosty,od strony zewnętrznej mają specjalne zatrzaski i nic nie trzeba przykręcać,od wewn.strony zakłada się blaszki i przykręca śrubką coś w formie imadełka,i cieszymy się nie skorodowanymi nadkolami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi