Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

anglik+rozbitek=sprawna megi europejska?

Rekomendowane odpowiedzi

Otórz mam pytanie czy opłaca sie kupic anglika i zrobic "przekładke" na własna rękę. tzn mam meganke europejska tyle ze rozbitą. I po kupnie anglika (nawet bez prawa rej.) wsadzic maglownice, kolumne deske ,pedały... z tej rozbitej do anglika i wtedy tylko tzreba by w dowodzie od rozbitki zmienic numer nadwozia. Tym oto sposobem mamy sprawna meganke. Angliki są tańsze. Głównie chodzi mi o kwestie co o czym trzeba pamiętać przy przekładce (oprócz lapm, które sa inaczej ponacinane aby oswietlaly 2 strone jezdni; i wielu) a i jeszcze gdzieś wyczytałem że CHYBA gródz miedzy silnikiem a kokpitem jest symetryczna, czyli nie trzeba wycinac dziury pod kolumne i pedały czy to prawda?

anglika znajde za jakeis 2-3tyś. Wszystko zrobie sam <ok> bo to nie jest zbyt skomplikowane. Skłądnice częsci mam w postaci robitka. Ten aspekt już sobie policzyłem i mi sie opłaca. Bardziej chodziło mi o problemy na jakie moge się napotkac podczas przebudowy. NP. Za krótkie kable, brak otworów jakies problemy z wycieraczkami...

A i zostaje jeszce jedna kwestia jak wyglada strona prawna. Czy moge i jak zmienic w dowodzie nmumery nadwozia. Pewnie bede musial jechac na jakis przeglad albo coś?

prawnie nie wolno Ci naruszyć konstrukcji a przespawanie grodzi właśnie jest zmianą konstrukcji i to wykonaną domowymi sposobami. Ostatnio gdzieś coś mi się obiło o uszy , że trzeba certyfikat producenta o możliwości przeróbek stron. Nawet jeżeli (ale nie wydaje mi się) że meganka jest z możliwością przełożenia samej kolumny to musisz najnormalniej opłacić cło i akcyze czyli importujesz z anglii. Podpowiedź niezgodna z prawem ale czy nie lepiej przespawać kosz tylnego koła ;-) <ok> i zgłosić przemalowanie samochodu ?