klaperd Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 ...na postoju jak sie skreca kierownica i na biegu nr 1 i 2 przy wolnych obrotach, dlaczego? Dodam ze mam cos z maglownica ale czy to moze dotyczyc gazu (linki gazu) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 sprawdź poduszki silnika i prowadzenie linki (powinna mieć deko luzu). Ale obroty nie wzrastają tylko się pedał rusza tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milyges Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Ja mam tak samo ale IMO dzieje się tak dlatego że obroty spadają za nisko i komputer próbuje nie dopuścić do zatrzymania silnika i jest to całkowicie normalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaperd Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 obroty wzrastaja lekko i jednoczenie pedal gazy sie obniza :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 ale IMO dzieje się tak dlatego że obroty spadają za nisko i komputer próbuje nie dopuścić do zatrzymania silnika i jest to całkowicie normalne...dodaje sobie ciągnąc za linkę? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milyges Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Jeżeli linka chodzi lekko to pod wpływem ciężaru pedała gazu, w momencie gdy silnik krokowy się przestawi, linka może się poruszyć i nie widzę w tym nic dziwnego/niezwykłego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 pokaż mi powiązanie jakiekolwiek linki z krokowcem. Może Ty o przepustnicy myślisz, ale nią silnik sobie obrotów nie reguluje. Oczywiście, pod obciążeniem (serwo podczas kręcenie, ogrzewanie, klima) podnosi sobie obroty ale właśnie krokowcem. Pedał ma stać nieruchomo jak lanca ułańska. Przynajmniej taka koństrukcja u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaperd Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 pytalem dzis mojego mechaniora i powiedzial ze to normalna rzecz ;p ale mi to troszke ciazy bo jak jade sobie na dwójce spokojnie dojezdzajac do celu np. na podwórko to by skrecie autko przyspiesza ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 dla mnie nie normalne, żeby mi auto samo przyspieszało a zważ że na dwójce teoretycznie nie masz 700obrotów jadąc (to tak gwoli samoczynnego podnoszenia obrotów pod obciążeniem). Ja bym oblookał jednak luz linki tzn pancerza, do tego spróbuj ją popuścić 3 do 5 ząbków na regulacji i sprawdź czy się poprawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi