daniel500 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Ja w temacie-wersja INITIALE czyli baaardzo bogata.Elektrycznie sterowane fotele z pamiecia 3 ustawien,skora, komp pokładowy..troche drewna.... specjalne felgi,lakier... http://www.priceministerauto.com/annonces-...0_35915838.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xluki Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Kupa kasy... kiedyś na allegro była ta wersja chyba okolo 4tyś. ale rozbita lekko. Tak to całkiem fajna, chyba bardzo żadka wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Dzisiaj dopadłem fotel z takiej initiale-elektryznie sterowany......kurcze to zadna skora tylko zwykły skaj :/ EDIT: skaj jest na całym fotelu ale wyjatek to materiał na kieszen ktora jest na oparciu-ta dla pasazerow z tylu.Jest ona ze skory oraz initiale miało jeszcze podobna kieszen z przodu fotela na wysokosci ud.Ta kieszen tez jest ze skory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Sam szukałem tej wersji...ale jak znalazłem to już kupiłem tą co mam ;-) http://rybnik.olx.pl/renault-megane-2-0-be...is-iid-22383939 Bardzo fajna wersja :) Jak skończę to co zaplanowałem ze swoją,to też będzie prawie initiale :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Ta z Twojego linku to chyba jedyna initiale na sprzedaz w polsce... Cena troche wysoka ale.. elektryczne fotele,grzana przednia szybka "skora",komputer pokladowy,abs , klima,elektryczne szyby z tyłu..... i masa drobnych dodatkow czynia z niej ciekawy kasek dla forumowiczow :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Długo szukałem wcześniej i nie było takiej w ogłoszeniach..dopiero teraz..po fakcie...za granicą ,w Niemczech też za wiele tego nie znalazłem,wyposażenie fajne ,bez kombinacji i modów :) Te fotele do tej pory mnie kuszą :) meganecoupe02, hehe,niewiem czy 4 ma...bo po siedzeniach za wiele nie widzę ,to jakiś błąd zapewne ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Rzeczywiście niezła, ale 6 poduszek to ona raczej nie ma. Zrobiona w stylu Baccary :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zdcydowanie 6 poduch nie ma :) Max 4 w roczniuku 1998 Kilka initialek z francji http://www.leboncoin.fr/li?ca=12_s&q=%...mp;th=1&w=3 Charaktyersytyczne sa felgi-był tez inny ich wzor-zdjecia przeweineły sie przez forum Jak znajde gazete (Poznaj Renault) to zacytuje opis initiale megane i dorzuce co miały na wypasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 bo initiale to następca linii baccara generalnie, initiale nie ma w sobie nic niezwykłego, każdą z opcji (no może poza skóra - chociaż i to nie koniecznie) można było zamówić w innych wersjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 bronius, ale sam fakt że tego jeździ bardzo mało po drogach to w jakimś stopniu plus :) Jak ktoś się zna to doceni :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 "Jak ktoś się zna to doceni " no własnie....jak ktos sie zna.... Lista wyposazenia Initiale: ABS Airbag conducteur-poducha kierowcy Alarme Banquette Fractionnable Chargeur CD-zmieniarka CD (w PL koszt to ok 2400zł na owe czasy) Commandes radio au volant-sterowanie radiem z pilota pod kiera Direction assistée-wspomaganie kierownicy Jantes alliage-alufelgi (?) Peinture métallisée Radio cassette Rétroviseurs ton carrosserie-obudowy usterek w kolorze nadwozia Siège conducteur électrique Vitres avant électriques-przednie szyby elektryczne Accoudoir central arrière Airbag passager Anti-démarrage-co to jest? Boucliers ton carrosserie-listy boczne w kolrze nadwozia? (Initiale tylko to miało) Climatisation manuelle Deuxième rangée de siège Ordinateur de bord-komputer pokladowy Projecteurs antibrouillard-prwadopodobnie fotochromatyczne lusterko wsteczne...tak,tak w 1997 roku megi miała takie lusteko w opcji-w PL koszt 500zł Rétroviseurs électriques-lusterka wsteczne sterowane elektrycznie Sellerie en Cuir- Vitres arrières électriques-tylne szyby sterowane elektrycznie Vitres teintées- Dane techniczne: Cena nowej w 1998-23537euro Silnik 4 cyl. en ligne 8V 1998 cm3 115 KM 17,1 mkg Czyli laguna 2.0 Naped "Aux roues AV, boîte auto 4 vitesses"czyli mozliwosc automata czterobiegowego Waga 1 209 kg czyli znacznie wiecej niz zwykle megane Osiagi : 33s3 na 1000metrow,spalanie 9,1 l/100 km - chyba srednie podali... Opis z gazety Poznaj Renault nr 2 (9) 1997r. Strona 10 : "Duze zainteresowanie zwiedzajacych wzbudziła seria INITIALE-luksusowo wyposazone auta o niespotykanym dotad kolorze lakieru-Blask platyny,mieniacym sie zaleznie od oswietlenia.W ofercie serii INITIALE znalazly sie modele: clio megane,laguna i safrane.Wenatrz aut skorzana tapicerka (sciema dla megane,to skaj jak wczesniej pisałem przyp.aut postu)klimatyzacja,ozdoby z drewna orzechowego,na kolach aluminiowe obrecze.Kupujacy model Initiale( na razie tylko we francji) otrzymuje takze pakiet dodatkowych usług na 3 do 5 lat.Uslugi te to pełna bezplatna pomoc na drodze,szybki serwis,wymiana opon na zime i specjalny system konserwacji i utrzymania auta w czystosci." Seria initiale została zaprezentowana na salonie w Genewie 6-16 marca 1997r p.s. nazwa Baccara został wycofana ze wzgledu na spór Renault z huta szkla o nazwie..."Baccara".Huta ta rosciła sobie prawo do tej nazwy i z tego co wiem Renault odstapilo od tego nazewnictwa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chess175 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Pomalujmy sobie klamki i listwy na kolor nadwozia to mało kto pozna, że nie mamy INITIALE :) fajna wersja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 daniel500, to nie skaj, tylko skóra ekologiczna ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 przed meganką miałem clio I baccara i skóra była kiepska silnik 2.0 8v występował w wielu innych wersjach w megane I, ponadto hatchback initiale 2.0 nie był najmocniejszym hatchbackiem, była tez wersja z silnikiem 2.0 16v oparta o podzespoły z coupe 16v (np z tyłu tarcze :)) szare zegar występowały tez w sceniku fakt, że inne kolory wnętrza są wyjątkowe dla tej wersji, tak się zastanawiam, że jasny daszek deski musi mocno odbijać się w szybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi