gosia69 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Przepraszam, że tutaj, ale nie wiem zupełnie gdzie ten temat umieścić. Witam Was serdecznie mam pewien problem z moją meganką :) Jakiś czas temu, w troszkę dłuższej trasie zauważyłam a w zasadzie usłyszałam jakieś dziwne stukanie dochodzące z przedniej lewej części auta, tak jak by pod owiewką tą plastikową pod szybą. Wydało mi się to dość dziwne a dźwięk przypominał cos jak by odpadający kołpak (szybko zorientowałam się, że to na pewno nie kołpak bo po tej stronie nie mam żadnego :] ) Po jakiejś chwili stuki ustały :) Jednak dzisiaj znowu się to powtórzyło... :) Tym razem jednak był to inny dźwięk :) coś tak jak by mi coś w środku auta spadało :) Myślałam, że to może jednak spadło coś na tylnym siedzeniu, ale niestety się myliłam...:) Te dziwne dźwięki tak się teraz zastanawiam pochodzą z nadkola lewego, może tam leży przyczyna? A może ma z tym coś wspólnego też to, że guma przy tym przegubie jest do wymiany? Błagam o pomoc, bo czasami mam wrażenie jak by mi w aucie paradowało stado dzikich stworków i grały wielkimi kościami pod maską :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 guma przy tym przegubie jest do wymiany Z tym bym nie czekał, bo jak się dostanie piasek i inny syf to przegub będzie za niedługo do wymiany, a raczej cała półoś (o ile już nie jest). Trudno wywnioskować z opisu co to jest, wszystko masz umocowane w bagażniku? Gaśnica? Lewarek? Siekiera? Jeżeli słychać to tylko przy uruchamianiu to może być klapka obiegu wewnętrznego - kilkukrotne stuknięcie "spod deski". Opisz trochę dokładniej problem, napisz w jakim stanie jest zawieszenie z przodu, a w nagrodę Panowie Zieloni nie usuną tego tematu, a przeniosą go we właściwe miejsce ;-) (miejmy nadzieję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosia69 Opublikowano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 To na pewno nie jest żaden odgłos dochodzacy z tylnych stron mojego autka. Jak nic prawe nadkole bo kiedyś jak tak stukało dokładnie sprawdzaliśmy w którym to miejscu. Zawieszenie z przodu troszkę kuleje, ale na razie kaski brak na naprawę. Na pewno ta guma od przegubu do wymiany i amortyzatory skrzypią :) Szczerze powiem, że nie wiem jak mogę dokładniej jeszcze opisać ten dźwięk :) Jeśli dzisiaj też się tak będzie działo to spróbuję nagrać ten dźwięk. Hmmm tak mi teraz świta, ale nie do końca pewna jestem, że dzieje się to kiedy jest włączony nawiew w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 gosia69, looknij w ten temat i porównaj objawy: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=264&a...+wewn%EAtrznego usłyszałam jakieś dziwne stukanie dochodzące z przedniej lewej części auta później: Jak nic prawe nadkole hmm... więc która to strona? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysy__ Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Nieszczęsna klapka od nawiewu wewnętrznego tak jak podał link kolega wyżej ?? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsliwa Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 gosia69, trzasnij drzwiami i powiedz czy coś klekocze - jeśli tak to na 100% klapka od nawiewu :-/ mam to samo i nic z tym nie mogę zrobić, po naprawieniu tydzień i znów klekocze :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 djsliwa, odłącz silnik i zablokuj klape ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosia69 Opublikowano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 meganecoupe02, wybacz :) drobna pomyłka w druku :) To na bank LEWA strona :) Łysy__, zobaczymy czy to nie aby ta klapka :) Muszę jakiegoś mężczyznę o pomoc poprosić bo sama tam rączek pchać nie będę :) Się mi się jeszcze przydadzą :) Zamiast naprawić mogę jeszcze bardziej popsuć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 baaa to mało chętnych do pomocy jest na forum? Gdzie są te Tychy? Dajcie mapę! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosia69 Opublikowano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 meganecoupe02, No na forum jeszcze nie pytałam, nie szukałam :) A Tychy są niedaleko Katowic :) Jak ktoś chętny do pomocy to ja chętnie skorzystam i otworzę przed nim... :) Maskę mojej megi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Wpadnij na spot do Oświęcimia to się obada ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosia69 Opublikowano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Leman666, ale ja nieśmiała jestem i ja się na takie większe "imprezy" wstydzę jeździć :) A z resztą kobiet pewnie tam nie za wiele nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Jak to nie :) , poczytaj tamten temat i się wypowiedz :), a jak to klapka, to tez tak mam i już się do niej przyzwyczaiłem, naprawa za droga a samemu nie chce mi się z tym bawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosia69 Opublikowano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Leman666, gdyby nie to, że mnie to czasami naprawdę stresuje bo boję się, że coś złego się tam dzieje :) teraz z nawiewem to jeszcze pół biedy, ale jakoś będzie trzeba się dogrzewać w zimę prawda? :) a ten spot w Oświęcimiu to kiedy?hmmm? może nabiorę odwagi i się pojawię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosia69 Opublikowano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Uuuu do Wawy to daleko :) za daleko :) Doszliśmy do wniosku z lemanem, że to ta klapka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi