klaudiusz Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Część mam nadzieję, że mi pomożecie. A mianowicie mam ostatnio problemy z moją Renią (scenic 1998 silnik 1.,6 90 KM stan licznika około 175000 km.) podczas jazdy samochód nagle zachowuje sie jakby tracił moc. Jedzie normalnie, a za chwilę pomimo wciskania gazu samochód jedzie coraz wolniej i wolniej - ale nie gaśnie. Po zatrzymaniu gdy wyłączyłem samochód i od razu go odpaliłem ponownie zaczął jechać normalnie jakby nic się nie działo ale po około 15 20 km było to samo i tak parę razy. Wymieniłem już świece przewody zasilające, była sprawdzana pompa paliwa - wymieniono tylko sitko i dwa tygodnie było ok ale dzisiaj jechałem do pracy i znowu to samo po paru kilometrach samochód tracił moc, zgasiłem silnik i odpaliłem przejechałem jakieś 15 km i to samo. Bardzo prosze o pomoc co to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisp Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Spróbuj przeczyścić czujnik położenia wału- jak są opiłki to płynnie przesuwa się kąt i masz takie objawy (bez sygnalizacji błędów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi