Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

buczy przy nabieraniu predkosci

Rekomendowane odpowiedzi

witam

choć jest to mój pierwszy post postaram sie streścić mój problem

auto : megane '99 1,4 manual

przy postoju - krece kierownica w lewo czy prawo to slychać pracujące wspomaganie, czasem nawet slychac jak nie ruszam kierownica , koła ida w prawo/lewo dośc plynnie jednak przy skrecie na maska w lewo slychać glosniejszy dźwięk

zapalanie - przy zapalaniu tak jakby rusza autem , nie wiem jak to opisac - tak jakby niby bylo nabiegu a jest luz. to samo przy przegazowaniu - niektore auta z iloscia koni powyżej 500 po dodaniu gazu az same wyrywaja sie z miejsca - tu wyglada mi na to samo aczkolwiek to nie ten typ samochodu

rowniez przy obrotach około 500 - 600 jest ten dziwny objaw jakby bieg chwytal

przy jeżdzie wszystko ok - biegi wchodza dobrze i lekko , ale jest problem z halasem

do predkosci około 30 km/h nie ma problemu, powyzej już zaczyna cos buczec i takie jednostajne buczenie nasila sie do 80 km/h kiedy juz jest najgorszy halas i tak az do 100km/h , powyzej setki znowu jednostajne buczenie testowane do okolo 140 km/h.

ciekawą rzecz obczailem że przy ostrzejszym skrecie w prawo buczenia nie ma natomiast przy jezdzie prosto i skrecie w lewo jest.

prosze o jakies porady co i jak sprawdzić co skontrolowac, może gdzieś brak oleju może cos trzeba przesmarować a jak wymienić części to jakie, i skąd miec pewność co nawalilo.

pozdrawiam forumowiczow i czekam z niecierpliwościa na sugestie i porady

Regulamin forum się kłania i zasady pisowni postów. :!:

jeden problem rozwiazany - nie slychać juz wspomagania przy skrecaniu kolami na postoju

nie było oleju w ukladzie pompy wpsomagania , dolałem i jest ok wspomaganie chodzi równiutko i cicho

pozostał problem buczenia przy jezdzie oraz zrywania silnika na postoju

jutro jade do mechanika zobaczymy co powie

Regulamin forum się kłania i zasady pisowni postów. :!:

• 3 tygodnie później...