Vargas Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Siemka. Dziś wracając ze spotu w bydgoszczy usłyszałem buczenie pod czas jazdy. Najgłośniej jest przy 80km/h. Dźwięk wydobywa się tak jak by z kół, myślę jak miało to być łożysko to dźwięk był by piszczący bądź jakiś szmer. A w tym przypadku to tak wygląda jak bym jechał na jakimś bieżniku od traktora. Sprawdziłem opony i są równe, ruszałem kołami i nie ma luzów. Nie wiem co jest grane. Jeśli ktoś z was ma jakieś pomysły to proszę o radę. Tu mam nagrany dźwięk: http://tomwar.wrzuta.pl/audio/aAPVQV20otH/nagranie_1 Najlepiej słychać od 7 sek. do 16 sek. i dalej znowu przyśpieszam i robie na luz i słychać od 25 sek. aż do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justyna77 Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Pewnie łozysko,tak mielismy ale w innej marce samochodu.Na tylnim kole ,jak sie siedziało z tyłu to był taki warkot że uszy bolały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 13 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Link jest teraz ten co powinien być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justyna77 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Taki to własnie był dzwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 14 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 na 99% to łożysko. Słuchaj jak skręcam w prawo to przestaje, w takim razie można potwierdzić czy to jest lewe czy prawe łożysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justyna77 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Musisz posłuchać z której strony buczy,u nas poszło prawe tylnie i przy skręcie tez przestawało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 14 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Buczenie słysze w całym samochodzie i ciężko zdiagnozować które koło. Słuchaj a ile kosztuje wymiana łożyska u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justyna77 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 To był ford i nie pamietam dobrze ale ok 120 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Witam Dokładnie mam ten sam problem .Byłem u mechanika wymienił mi przednie łożyska , tarcze i klocki ale dalej słychać te buczenie.Ręce już opadają.Zastanawia mnie tylko czy może tylnie łożyska też padły.W sumie to powinno się wymieniać wszystkie 4 ale nie jestem w 100% pewny. Dzieki za jakiekolwiek info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 2 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Zakładając ten temat to faktycznie strasznie buczało. No i faktycznie było to łożysko od kierowcy, przy wyjmowaniu całe sie rozleciało. Teraz znowu coś już delikatnie buczy - hałasyje i teraz wiem że to łożysko w kole tylnym od pasażera. narazie nic nie robie gdyż nie jest to tak drażniące. Jeśli buczenie się natęży to dopiero wymienie. Koszt u mnie 140zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi