sergiu83 Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 marmex, IMHO jeżeli to jest IC-100 to chyba szybko zmienisz zdanie. Miałem taką przez miesiąc- dostroić nie można, ja słyszałem ale mnie nie, no chyba że w trakcie mijania ;-) W mieści nie było sensu nawet radia włączać. Podłączona była do Cobry a później do Presidenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 marmex, gratuluję wyboru, heheheh chciałbym widzieć tą deklaracje zgodności, o której pisze sprzedawca. No ale teraz to już Twój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skrzydło Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 marmex, radio może być ale na początku , antena najgorsza z możliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 marmex, anteną to on ci dał w prezencie, ale przekonasz się w czasie użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkB Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Już tak nie narzekajcie na tą antenę,nie jest taka najgorsza.Na zestawie U-510 + IC 100 miałem potwierdzoną łączność 20 km.Inna sprawa,że padła po ok 2 latach użytkowania. Jak na początek to koledze ona wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polemnik Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 potwierdzoną łączność 20 km.Jak na początek to koledze ona wystarczy. chyba ze stacją bazową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 polemnik, nie koniecznie, wystarczy że był na jakiejś wysokiej na ~10km górze, to tak w promieniu 10km by go słyszeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkB Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 ...ze stacją bazową Zgadza się sergiu83 Szkoda,że nie mogę Ci tego udowodnić,ale łączność ok 10-12 km mam potwierdzoną z kolegą "SQ9MEL". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polemnik Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 tylko kolega jaką miał antenę ? floryda też łapie 10 km, tylko jeżeli z drugiej strony jest sirio turbo lub coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skrzydło Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Na zestawie U-510 + IC 100 miałem potwierdzoną fakt możesz mieć jak koledzy piszą ze stacj bazową lu z osobą która miała antenę 2 m na dachu. Co do radia brak podstawowej funkcji RF GAIN :-/ i tyle się różni od U 520 XL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkB Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Szkoda tylko,że z czasem ta antenka coraz bardziej traciła swoje parametry.I nic nie dało uszczelnienie jej silikonem.Po ok 2 latach zamieniłem na AS-100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi