Easy Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 CareK, masz taką szybę jak ja, to jest antyrefleks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 a nie chodzi Wam o szybę atermiczną? Ogranicza ona nagrzewanie się wnętrza w słoneczne dni... przynajmniej tak gdzieś wyczytałem . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin30lbn Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 W renaulcie są dwa rodzaje "specjalne"przednich szyb ogrzewana elektrycznie ( głównie w wersjach ze Szwajcarii) albo z efektem odblasku ( najczęściej w autach z klima) zmniejszającym znacznie nagrzewanie wnętrza(ma wtedy odcień niebieski) i niestety nie da się ich połączyć może być albo taka albo taka :-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 To by się zgadzało, bo mam auto właśnie z klimą. No to fajnie, kolejny bajer w mojej Megi, o którym od początku pojęcia nie miałem ;-) Dzięki za odpowiedź.[/fade] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosmaneq Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 nie chciałem zakładać nowego topicu to sie podepne tutaj - chodzi o szybe boczną przednią (od kierowcy). wczoraj jakaś banda huliganów w nocy rzuciła kamieniem w szybe i bammm.. mam pytanie odnośnie tego czy są różne rodzaje szyb? czy np. wszystkie megi z rocznika 96-99 miały takie same szyby, taki sam odcień? czy były takie same? EDIT: ok dowiedziałem sie wszystko od Robaka! wielkie dzięki. szyba już wymieniona i śmiga - godzinka roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafdom78 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Występuja dwa rodzaje.Przeźroczyste i przyciemniane w lekkim odcieniu zielonego koloru.Najlepiej dla sprawdzenia podłożyć sobie białą kartke papieru pod szybę i zobaczyć odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi