piotrek_k Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Witam, Mam taki problem, który pojawił się dość niedawno. Otóż w mojej megance czasem nie chce wejść trzebi bieg. Ogólnie wchodzi, ale np. za 2 - 3 razem i trzeba za każdym razem z pozycji luzu wrzucać. Reszta biegów chodzi bez zarzutów i ogólnie auto sprawuje się bardzo dobrze. Czy wiecie w czym może być problem? Z góry dziękuję za ewentualną odpowiedź oraz serdecznie pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitachi Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 o widzisz ja mam to samo tylko z 5 biegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 synchronizator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_k Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 synchronizator how much ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 mialem cos podobnego w lanosie tzn ojciec mial ogolnie to jakos dalo sie z tym zyc, jak chcesz to naprawic to remont skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 sam synchronizator w clio to koszt 70 zł , w meganie pewnie nie wiele więcej, oczywiście to zamiennik, dolicz sobie jeszcze kilkaset zł za robociznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_k Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 a czym grozi nie naprawienie ? a może to tylko coś przy manetce zmiany biegów, dodam, nić nie harczy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 prędzej czy później skrzynia się wysypie :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_k Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 prędzej czy później skrzynia się wysypie :-/ a to ci pocieszenie jak temat się rozwinie, to przekaże info na forum, a nóż wiedelec komuś się do czegoś przyda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszel73 Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Ja mam to samo Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Czasami przyczyna może być prozaiczna i nie leżeć w samej skrzyni biegów. Ja bym dokładnie sprawdził drążek zmiany biegów i jego regulację. :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek216 Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 ja mam taki problem z 5 biegiem. bylem nawet z tym u znajomego mechanika - (kiedyś był głównym mechanikiem w serwisie renault) powiedział że z czasem skrzynia może się posypać lub problem ustanie z czasem. radził mi abym biegi wrzucał szybko a jak nie wchodzi to na siłe próbować to może się coś tam dotrze i problem ustanie. Narazie jednak problem nie zniknął i chyba muszę się wybrać na remoncik skrzyni.ale koszt naprawy wynosi prawie tyle co nowa skrzynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech231 Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 moi drodzy to nie ma sie nic docierac, poprostu jest tam regulacja wodzikow i tyle i one z biegiem czasu sie wyrabiaja i potem jest problem z jedynka i piatka bo sa to skrajnie oddalone od siebie biegi.. doscy czesto peka tez sprezyna podtrzymujaca a obijawia sie to dosyc duzym luzem w drazku zmiany biegow.... i kazdy mechanik moze wam owe wodziki i wsyztsko bedize gralo... Poczytaj czasami przed wysłaniem coś napisał i popraw. Na forum piszemy z polską czcionką i gdybyś jej użył, to pewnie byś zauważył te przestawienia literek. Jakieś znaki przestankowe i podział (wyraźny) na zdania, też by się przydał. - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi