krisandrzej Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Czy ktoś wie, czym różnią się przekładnie do modelu z silnikiem benzynowym a diesla? Mam Scenica 1,9 dti z 1999r. (jeszcze w starej karoserii) i padła mi maglownica. Ma luzy. Nie wiem czy będzie mi pasowała od silnika benzynowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Najprawdopodobniej sa to identyczne maglownice. Musisz tylko sprawdzić, czy masz TRW czy SMI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisandrzej Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 zgadza się nie różniąsię niczym. Już sprawdziłem na kanale - mam TRW. Dzięki Lewy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 MAm jednak zasadnicze pytanie. NIe lepiej zregenerować swoją maglownicę niż kupować drugą o nieznanym stanie technicznym? Może się przecież tak stać że zostaniesz posiadaczem dwóch uszkodzonych maglownic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisandrzej Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Tyle, że stara już bardzo tłucze. Ma duże luzy wyczuwalne ręką jak podniosę samochód i koło jest w górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiniek Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 są to te same maglownice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gg11 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Jeśli masz luzy wyczuwalne góra-dół to można to wyregulować,dokładne informacje znajdziesz w książce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derekpl Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 A ja mam takie pytanie - o co chodzi z TRW czy SMI bo zielony w tematyce jestem. Czy maglownica od nowszego modelu jest taka sama jak w moim 1999 dTi z przed liftingu? Ja mam problem ze stukaniem podczas obrotu kierownica srednio zo pol obrotu albo jeden caly nastepuje glosny stuk, z okolic ukladu kierowniczego, poza tym ani luzow ani wycieku nie zanotowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisandrzej Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 TRW i SMI to są firmy produkujące przekłądnie. Na mojej było wytłoczenie logo firmy - TRW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziol63 Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Może się ktoś orientuje czy do Megane pasuje przekładnia ze wspomaganiem od Renault 19. Zauważyłem na Allegro że jak coś jest do Megane to jest droższe niż do R19 choć na zdjęciach wygląda prawie identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Prawie robi dużą różnicę- wg mnie nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 trzeba by sprawdzić w dialogysie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziol63 Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Dobra chłopaki - wie ktoś czy nie? A może pokusić się o założenie wspomagania elektrycznego od Megi 2 do Megi 1. Tu można by błysnąć. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiopysio Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Jeśli masz luzy wyczuwalne góra-dół to można to wyregulować,dokładne informacje znajdziesz w książce. GG11 mozesz rozwinac mysl "luzy gora - dol" o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sł@w Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Najlepiej wchodzisz do kanału i łapiesz za gumę drążka kierowniczego tuż przy przekładni i ruszasz listwą góra-dół jak słyszysz stuki lub czujesz luzy to na mozna to wyregulować śrubą na przekładni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi