karki Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Zakładam głośniki Helix DB 62.1 do Megane Classic phI 96r. jakiej grubości dystanse są mi potrzebne ? Chciałbym uzyskać taki efekt http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e5cb6cc8cb967927 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 karki, jesteś pewny że to jest na dystansach ? bo nie wygląda tak w ogóle to to autko ma fajny kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karki Opublikowano 29 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 na 100% :-> tu masz link do tematu http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=11062 Autora też zapytałem na pw ale może ktoś odpisze jeszcze dzisiaj bo głośniki zamówione i mata bitumiczna, chciałbym jak najszybciej brać się do roboty puki śniegiem nie sypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 oj chyba będziesz musiał ciąć boczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polemnik Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 poszło na pw, dam i tutaj możesz zamontować zwykłe obręcze, grubości 2.5 cm ale potem boczek Ci tego tak ładnie nie skryje, nawet nie wiem czy wogóle skryje kupiłem dystanse z mdfu o grubości 1 cm. Przykładam, daje głośnik i to jest za mało, ponieważ otwór fabryczny jest za mały, i ten stożek z tyłu się nie mieści ale ok. Gumówką zjechałem wszystko wewnątrz tak żeby głośnik swobodnie wchodził na dystans. Następnie trzeba było ciąć w boczku plastik (wyżynarką - minutka roboty). Okrąg taki jakim była oryginalna maskownica, czy minimalnie mniejszy, no nie pamiętam ;) Potem montaż boczka, zaznaczenie dziur na nowe wkręty, montaż. Maskownica helixa idealnie się przypasowała do boczku, korbka od szyby na początku ocierała, ale wystarczyło mocniej dokrecic głośnik i było ok. Więc proponuję Ci zamówić dystanse 1 cm, i jeżeli głosnik nadal nie chce wejść bo mu przeszkadza blacha ta która jest tak jakby wewnątrz dystansu, zjedź ją flexem lub czymś, i montuj dystans ;) potem zjedziesz boczek wyżynarką, na to wszystko montujesz maskownice głośnika i jest ok ;) Szczerze nie wiem jak to będzie wyglądało na większych dystansach, możesz próbować na 18 mm, ale nie wiem czy wtedy będzie chciał wejść głośnik, najwyżej powiększysz ten otwór fabryczny (wytniesz trochę blachy, tak jak ja wyciąłem przy dystansie 1 cm), tylko że w tym przypadku wytniesz mniej. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi