mati83 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Mam zamiar kupic Scenic-a II 1.9 DCi rocznik 2003-2004 i chciałbym dowiedzieć się od was na co najbardziej należy zwrócić uwagę przy zakupie. Interesuje mnie również jak z elektroniką i czy często trzeba odwiedzać serwis. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BachuS Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Samochód przy przebiegu 100tys w środku wygląda jak nowy. Nie daj się nabrać na dziury w tapicerce i wyślizganą kierownice przy małym przebiegu. Jedynie szybko wyciera się gałka zmiany biegów. Sam w czerwcu przesiadłem się ze scenica I do scenica II. Miesiąc szukania i oglądanie kilkudziesięciu tłuczonych samochodów i w końcu trafiony ten odpowiedni! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati83 Opublikowano 9 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 A jak z elektroniką ? Nie wiem jak w Scenicach ale wiem ze w Lagunach najlepiej z tym nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 ale wiem ze w Lagunach najlepiej z tym nie było.z własnych doświadczeń czy po prostu "gdzies tam ktoś coś mówił" :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacma Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Mam Scenica II 2004 1,9DCI.133000km.Jeżeli chodzi o elektronikę to mogę na podstawie własnych doświadzceń stwierdzic,że miałm uszkodzone 4 mikrowyłączniki w klamkach z hands free- koszt około 12,00zł.Dwie świece żarowe około 120,00zł,cztery żarówki H7.Z mechaniki to cztery zaczepy do elektrycznego podnoszenia szyb 60,00zł. Stuki w przednim zawieszeniu -niedokręcona śruba.Standartowa wymiana materiałów eksploatacyjnych rozrząd,klocki, drązki,płyny.Sam przejechałem tym autem po sprowadzeniu z Holandii 65000km, średnia spalania 6,5l/100km.Jak do tej pory uważam ,że samochód jest Ok. Może mam szczęscie a obiegowe złe opinie na temat francuzów są przesadzone.To jet moja opinia z ekspolatacji Scenica na przestrzeni trzech lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Może mam szczęscie a obiegowe złe opinie na temat francuzów są przesadzone.To jet moja opinia z ekspolatacji Scenica na przestrzeni trzech lat. mati83, na takich opiniach się opieraj, nie dlatego, że są pozytwne ale są zweryfikowane, prawdziwe i ze źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Również prawdziwe sa takie oto opinie: - często psujący się wyświetlacz prędkości - moduł (czy jak to zwać) kierunkowskazów - przestają odbijać albo odbijają przy lekkim skręcie - hamulec ręczny też się psuje (częściej w wersji Grand) a to już koszt 2000 zl - rezystor dmuchawy (nie działa 4 bieg albo inne kombinacje nawiewu dmuchawy) To chyba najciekawsze i charakterystyczne dla Scenica usterki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 kipi, dlatego napisałem "nie dlatego, że są pozytwne ale są zweryfikowane, prawdziwe i ze źródła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BachuS Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Mikrowyłączniki w klamkach z kartą hands-free rzeczywiście się psują. Część kosztuje kilka złotych, a wymiana w ASO ponad 100pln! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Część kosztuje kilka złotych, a wymiana w ASO ponad 100pln! mikrostyki 6,1pln/2 szt, wymiana jakieś 2h własnoręcznie bez doświadczenia, satysfakcja-bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BachuS Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Może jakaś podpowiedź jak się do tego zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 BachuS, poszukaj Hands free, jest wszystko opisane. Mnie to zabrało 2 h ale drugim razem już pójdzie błyskawicznie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BachuS Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Dzięki! mati83 elektronika nie jest wrogiem kierowcy! Uważaj szczególnie na samochody z wypadkową przeszłością. żadnemu handlarzowi nie opłaci się rzetelnie naprawiać skomplikowanych układów. większość problemów z elektroniką pojawia się właśnie po stłuczkach. Radzę na oględziny samochodu wybrać się z kimś kto zna się na blacharce. Po obejrzeniu kilku samochodów razem z fachowcem nawet amator będzie już potrafił rozróżnić bity egzemplarz. Mnie pomogło również dokładne obejrzenie samochodu kolegi, aby zobaczyć jak samochód rzeczywiście się zużywa i jak wyglądają nienaruszone elementy karoserii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi