black_corsair Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Witam, nosze się z zamiarem zagazowania mojej meganki z silnikiem 2.0 8V, mam w związku z tym pytanie, czy warto inwestować ponad 2 tysie w sekwencję, czy może załozyć zwyklą instalację (miałem taką w vectrze 1.6 8V) i nawet się spisywała. Czy będzie różnica w spalaniu miedzy jedną a drugą instalacją??? no i jak z dynamiką silnika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brejq Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 black_corsair, mam tak samą qpe. Kolezanka ma identyczna tylko z gazem 2 gen. (o ile dobrze pamietam, ale na pewno nie sekwencja) Jeździ na nim jz 2 lata i nie narzeka. Spalanie w okolicy ~10l gazu. Instalacja ja ~1,6k wyniosła Brykałem jej meganką i baardzo ładnie jeździ zarówno na gazie jak i PB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vol2 Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Tutaj niestety kłania się solidność i staranność montażu oraz dobór odpowiednich komponentów. Źle wyregulowana sekwencja spowoduje wiele problemów, dobrze dobrana II gen będzie się lepiej sprawować niż III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrg Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Witam.Ostatnio też miałem taki dylemat, ale jednak zdecydowałem się na sekwencje.Kiedyś w Renault 19 miałem II generacje i powiem Ci szczeżę że jest różniaca w jeżdzie.Gdyby nie klapnięcie elektrozaworu w butli to wcale nie wiadomo kiedy przełącza się na gaz.Auto moim zdaniem wcale nie straciło na mocy a bynajmniej nie jest to odczuwalne.Po zamontowaniu nie potrzeba wymieniać świec kabli przed obawą wystrzału, po prostu autko pracuje tak jak na benzynce.Temperature załączani mam ustawioną na 25 stopni tak że dość szybko przełącza się na gaz.Koszt instalki w moim przypadku to 2100 oczywiście butla w kole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy17 Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 piotrg, widze że jestes z dolnego ślaska. możesz podać mi namiary gdzie zakładałes LPG i cos o fachowcach którzy ci to zakładali?? Poniewaz nosze sie z zamiarem zagazowania mojej meganki tylko szukam odpowiedniego fachowca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi