wlazmen Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Witam, mam problem taki, że jak gwałtownie wcisnę gaz to gaśnie. Jak silnik jest zimny to wchodzi sam po odpaleniu na 2000 obrotów, jak się nagrzeje to wraca do normy, ale nie zawsze, czasem obroty falują też nie wiadomo dlaczego. Przeglądałem różne fora internetowe i tam ludzie pisali że może być przepustnica, czujnik położenia wału, temperatury. Ja dzisiaj poświęciłem prawie cały dzień żeby przeczyścić przepustnicę i wcale nie była taka zawalona, sprawdzałem czujnik położenia wału i wygląda jak nowy, czujniki od temperatury też odłączałem i nic. Jedna rzecz mnie jeszcze ciekawi - czujnik położenia przepustnicy. Jak go odepnę to praktycznie nie widać różnicy, a i wskazania omomierza też mnie dziwią bo jak jest przepustnica zamknięta to ma ok 780 omów, wraz z otwieraniem wzrasta dojdzie do 2,2k om i później spada do wartości 1,8k omów przy całkowicie otwartej przepustnicy. Czy autko może wariować przez ten czujnik czy co jeszcze może być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 sprawdzałem czujnik położenia wału i wygląda jak nowy Może wyglądać jak nowy ale możne być uszkodzony bo to urządzenie elektromagnetyczne. Miałem podobny problem i mechanik wymienił czujnik przepustnicy i właśnie położenia wału i śmigała aż miło. Teraz mam nowy problem chodzi o to że silnik podczas spokojnej czy szybszej jazdy zaczyna szarpać dusi się po czym gaśnie gaśnie a na forum jak na razie nic nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi