rysiopysio Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Stuki przy wjechaniu w dziurę to nic innego jak gumy na stabilizatorze. A jeśli porusza się kierownicą i słychać stuki to tak ma być!!! Ludzie jak macie wspomaganie to przekładnia będzie stukała. Spróbujcie na odpalonym silniku tak poruszać. Jak wtedy będzie Miales racje , gumy na stabilizatorze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Dzięki. Wiedziałem że tak będzie. Znam ten samochód na wylot. Mamy w domu auta marki Renault od 91 roku! I nie mam zamiaru zmieniać marki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airman Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Dodam jeszcze dla właścicieli benzynowych: wibracje przy ruszaniu były spowodowane zbyt długą linką gazu. Skok jałowy za duży - rozciągał w czasie dojście do obrotów niezbędnych do płynnego ruszenia . Po podciągnięciu linki (na silniku : wyjąć zawleczkę przesunąć pancerz linki - założyć zawleczkę) pedał idzie w górę i ruszenie z miejsca jest zawsze płynne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosso Opublikowano 15 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 W moim przypadku powodem pojawiających się wibracji przy ruszaniu były oberwane przednie poduszki pod silnikiem i skrzynią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerk Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 U mnie jest podobnie, z tym, ze jak nie ma dużego obciążenia np. jak jest z górki to nie szarpie. Jak dam 2500 obrotów to też idzie bez szarpania. W związku z tym to mogą być poduszki, czy raczej sprzęgło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Witam U mnie skoki przy ruszaniu spowodowane były przez walnięte sprzęgło, a dokładnie te małe spręzynki, które sa na tarczy. Jeśłi zaś chodzi o drgania przy okreśłonej prędkości to sprawdź wyważenie przednich kół. Przyczyna może też tkwić w oponach. Moga mieć np. balonik od wewnętrznej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Koledzy mój problem polega na tym , że podczas ruszania lub przy skręcaniu kołami z lewej strony(strona kierowcy) słychać chrobotanie tak jakby sprężyna się przesuwała, dodam ,że wymianiłem sprężyny na sportowe(czerwone) ale przed wymianą też było słychać to chrobotanie tylko trochę mniej.Wymianiłem przed chwilą łożysko amortyzatora,było rozpołowione na 3 części ale nadal jest to samo.Co to może byś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 obejrzyj półosie i ich przeguby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 no ale w takim przypadku trzeszczałoby przy kręceniu w miejscu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 nie, bo półoś wtedy się nie obraca i nie pracuje w taki sposób jak w czasie jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 no a u mnie na postoju jak skręcam kierownicą jak również jak ruszam i hamuje jest ten denerwujący dźwięk [ Dodano: 2008-12-10, 17:19 ] przed chwilą oglądałem dokładnie jedną i drugą strone auta i zauważyłem że po tej stronie co trzeszczy sprężyna rusza się wraz z amortyzatorem i to jest własnie powód skrzypienia.Moje pytanie brzmi jak usunąć to skrzypienie i czym jest to spowodowane że sprężyna rusza się razem z amortyzatorem?? [ Dodano: 2008-12-12, 15:01 ] wie ktoś może jak to naprawić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi