Robuś Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Mam pytanie, bo często czytam na innych forach że regulacja zaworów pomaga przy nierównych obrotach silnika. Czy możliwa jest wogóle regulacja w moim modelu, czy rzeczywiście może pomoc (zwiekszenie mocy, równa praca itp), oraz jaki jest ewentualnie koszt regulacji? Dziekuje z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 koszt regulacji od 25 zł ,pytałem ostatnio o to w warsztatach,mi znajomy wyregulował akurat za free silnik już tak nie klekocze i równiej pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lwojcicki Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Wydaje mi się że silniki 16V są wyposażone w hydrauliczną kompensacją luzu zaworowego, tak więc nie ma co regulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi