koma32 Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Witam, Mam problem a mianowicie podczas przyspieszania z silnika wydobywa się dziwny dźwięk coś jakby stukało o siebie... Dźwięk słyszalny jest najbardziej podczas dodawania gazu na niskich obrotach a mianowicie gdy jadę około 60km/h na 5 piątym biegu i zacznę wciskać pedał gazu to dźwięk jest strasznie donośny chociaż na wyższych obrotach jest podobnie; podczas odjęcia gazu to samo. Jedyna sytuacją kiedy dźwięk nie występuje jest podczas utrzymywania obrotów... Z góry dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 ale to jest metaliczny dzwiek z okolic podwozia?? u mnie jest podobnie i majster powiedzial ze koncowy tlumik sie przepalil i jest dziura;P i moze odpasc w kazdej chwili hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma32 Opublikowano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 ja słyszałem że to tak gdzieś z okolic silnika przynajmniej tak mi się wydaje ;-) ale wejść pod samochód nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elczanin123 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Mialem cos takiego w dieslu. To spore koszty. Mam nadzieje ze to u ciebie nie bedzie. U mnie byl pogiety wal i uderzal ;/ ale szukaj latwej przyczyny i przede wszystkim tanszej pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nesti Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Prawdopodobnie moze tez byc oslona katalizatora, zajrzyj pod auto i poruszaj wszystkim co metalowe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halinaboy Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 u mnie też się tłukło to założyłem dwie obejmy na osłonie koło katalizatora i już jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma32 Opublikowano 25 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 ok dzięki za podpowiedz zaraz po pierwszym sprawdzę co i jak bo narazie mam zablokowany kanał w garażu więc muszę poczekać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bananosek2 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 elo. ja mam to samo i mi ziomek powiedział ze to poduszki pod silnikiem wyrobiły sie wiec dla tego tak puka ;) ale czy mu wierzyc ... ? jest tez druga wersja wymieniał mi pierwsz tłumik pod katalizatorem i moze coś spieprzył i puka przez to ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma32 Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 mi też ostatnio powiedzieli że może być to poduszka silnika, ale popatrze jeszcze pod samochodem może coś innego puka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek1987 Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 nie wiem jak u was ale moim zdaniem to niebeje poduszka, u mnie poduszka dawała znaki tylko wtedy gdy szarpałem silnikiem i dodawałem nagminnie gazu podczas skrętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarrem Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 u mnie byla to wybita gabka na oslonie znajdujacej sie na silniku... wystukala sie o jakas czesc silnika i dawala o sobie znac ;] po odizolowaniu tego elementu nie slysze juz tego dzwieku ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi