alik Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Witam Nadszedł ten czas aby zmieć auto w związku z czym pojechałem dziś do tej meganki http://www.allegro.pl/ite..._dach_navi.html Auto na pierwszy rzut oka wydaje się ok (wysztkie szyby z tego samego rocznika), ładny lakier, środek też niczego sobie ale.... zastanawia mnie co Wy o tym sądzicie. Co mnie osobiście zastanawia: 1. dlaczego błotnik lewy od kierwcy (plastik) odstaje od linii drzwi - czy te modele tak mają??? 2. zaparowana lampa przednia od strony pasażera - sprzedawca twierdzi, że to nieszczelność powstała przy wymianie żarówki??? ps a tak nawiasem mówiąc handlarze samochodów nie mają poczucia marketingu tzn jak można takie autko wystawić na łysych oponach??? proszę o pomoc w podjęciu decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exotic Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 "Błąd 404: Strona nie została znaleziona" Nic nie ocenimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alik Opublikowano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Cięcie Jeszcze raz podaję link: http://www.allegro.pl/item770604155_megane..._dach_navi.html ten działa Prosiłbym jednak o zapoznanie się z regulaminem tego forum i przestrzeganie jego zasad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 witaj, ad.1. u mnie jest tak samo - w dolnej części błotnika - jeśli to masz na myśli ad.2. wymieniałem żarówki u siebie, reflektory jak dotąd nie zaparowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alik Opublikowano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Cięcie z tym błotnikiem to chodzi mi linię boczną auta tzn jak stanę z tyłu auta i popatrzę do przodu auta to błotnik kierowcy odstaje od drzwi o parę milimetrów. wiem że jest to plastik ale czy to tak może być??? Prosiłbym jednak o zapoznanie się z regulaminem tego forum i przestrzeganie jego zasad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 a jak to wygląda po drugiej stronie, czyli od strony pasażera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alik Opublikowano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Cięcie Z drugiej strony jest lepiej - prawie idealnie. Sam nie wiem co o tym myśleć, jestem uczulony na tego typu szczegóły może nawet przewrażliwiony. W samochodach niemieckich jest to nie dopuszczalne ale tak to jest jak żona upatrzyła sobie Francuza. W przyszłym tygodniu chce jechać z tym autem do serwisu może coś powiedzą. A co sadzicie o innych detalach na co zwrócić uwagę to mój pierwszy Francuz. Prosiłbym jednak o zapoznanie się z regulaminem tego forum i przestrzeganie jego zasad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 zastanawia mnie jeszcze wielkość szczeliny pomiędzy maską silnika a zderzakiem, od strony kierowcy jest znacznie mniejsza niz od pasażera przd kupnem autka wartoby sprawdzić jeszcze grubość powłoki lakiernicznej przyrządem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alik Opublikowano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Cięcie Tez to zauważyłem na żywo najprawdopodobniej autko było lekko uderzone świadczą o tym rysy na przednim zderzaku wygląda to jak by ktoś miał problem z parkowaniem. Co do grubości to sprzedający sam użyczył grubościomierza wynik do 200 mikrometrów czyli nie źle. Prosiłbym jednak o zapoznanie się z regulaminem tego forum i przestrzeganie jego zasad, zwłaszcza pisowni i cytowania postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonKisiel Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Ja mam Megane II błotnik mi nie odstaje ani z jednej ani z drugiej. Co do lampy wymieniałem zarówki ze 100 razy i lampa mi nie paruje. Moim zdaniem coś z tym autkiem jest nie tak. Mój kuzyn uderzył w sarnę i uderzyła ona w przedni blotnik od kierowcy i zerwała mu lampe z jednego zaczepu. Jak oglądać to nic nie widać, ale strasznie paruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesioand Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 no fajny dział więc zapytam co kupić jaki model może być 1 roczny czekam na propozycje ja laik nie znam się na samochodach, lubię po prostu wsiąść i jeździć, ale nie na kocie? moze byc tez inny samochód do ceny 40 tysiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alik Opublikowano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 cena tez jest zbyt optymistyczna 8500euro gdzie na zachodzie poniżej 11500euro nikt w takiej wersji auta bezwypadkowego nie odda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 proszę o pomoc w podjęciu decyzji No to ja ci pomogę w ten sposób: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=17537 . rocznik ten sam, samochód pewny, nigdy nie uderzony, kupiony w polskim salonie i daję za niego głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alik Opublikowano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 prawie tak sam a prawie robi wielką różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks 1234 Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Owe rozbieznosci z blotnikami z przodu - bardzo charakterystyczne dla pewnych serii Meganek, proszę spytać osoby (blacharzy) pracujacych przy nowych autach. Co do szczelin w przedniej masce - tez bym sie nie sugerowal, porownywalem meganki uzywane z kilkoma Meganami kupowanymi w sieci fabrycznej (o znanej mi historii) - i rownie dobrze po tej konfrontacji mozna by rzec, ze te z sieci dealerskiej sa powypadkowe. Oczywiscie bywaly takie przypadki, ale to byłąby juz teoria spiskowa. Oczywiscie bylbym czujny w ogledzinach auta, ale na podstawie jedynie tych faktow nie determinowałbym historii auta. Cena - trudno sie odniesc, nie znamy przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi