SoundWave Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Chcialem sie zapytac (poniewaz staje teraz przed problemem zakupu), jaki bagaznik na tylna klape polecacie lub macie? Jezeli cos macie do megi I HB juz sprawdzonego to napiszcie, jezeli macie cos na swojej klapie z kombi / sedana to tez napiszcie, na pewno innym sie przyda. Ja zdecydowalem sie na bagaznik na klape poniewaz uzywac go bede sporadycznie, a jego montaz i przechowwanie jest dla mnie prostrze. Zdecydowalem sie na firme THULE i serie CLIP ON 91xx. Co o niej myslicie? PS: link przypadkowy Nie handluje tymi bagaznikami :lol: 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 jak sie dowiesz w kazdym sklepie z bagaznikami, kolejnosc kupowania to: 1. na hak 2. na dach ... 30. na klape to ostatnie rozwiazanie jestzawsze stosowane w ostatecznosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 No kolejnosc przypomina ranking najdrozszych bagaznikow, hehe Wlasnie kupilem na klape bagaznik uzywany na alledrogo wiec sobie w praniu sprawdze czy to takie zlo jest czy nie :lol: Dzieki za odpowiedz :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Problemem może być zasłonięcie tylnej rejestracji, co może skutkować zabraniem dowodu rejestracyjnego, temat wałkowany w Radiu Zet kilkakrotnie. Wg mnie w rankingu poza pierwszą setką . Jak trafisz na uparty patrol drogówki może być nieciekawie. W audycjach dowiedziono, że nawet bagażniki tego typu z zakupione w Niemczech posiadające atest TUV i produkowane w Polsce w zasadzie nie spełniają wymogów postawionych przez KRD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Tez sie nad tym zaslonieciem zastanawialem, ale obejrzalem jak zrobiony jest bagaznik i jak mocowany na klapie, raczej nie ma mozliwosci zasloniecia rejestracji czy swiatel przez rowery (czy sam bagaznik), poniewaz beda one lezec rownolegle do tylnej szyby, mam HB, moim zdaniem, problemu nie ma. Az do pierwzego mandatu pewnie ;-) Gorzej jak mi ktos wjedzie od tylca w rowery hehehe :^) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 pomysl o jednym... jaki opor stawiaja rowery, a teraz pomysl jak trwale sa zawiasy klapy, a teraz pomysl o naszych polskich gladkich drogach, jeszcze raz o zawiasach i wadze rowerow, 10 + 10 + bagaznik... (waga optymistyczna, zakladam ze masz rowery wyzszej klasy typu XC do maratonow) ja tam wole wsadzis dwa rowery na dach, spalic te 0.5L na 100 wiecej i jechac maks 90-100kmph ale klape miec w calosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Chcialem sprostowac tylko jedno: nie stac mnie na rower wazacy 10 kg :lol: To chyba jasne, bo mam 11 letnia megi :lol: Z klapa zobacze, przetestuje i opisze w razie problemow :lol: Zakladam, ze samochod mam z metalu a nie z plajstyku :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Bagażnik takie montuje się z założenia na samochodach terenowych (wsadź rowery na dach toyoty LC) lub do przyczepy kempingowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Bagazniki na klape IMHO najpopularniejsze sa wsrod posiadaczy vanow. Terenowe samochody uzywaja czesto haka lub bagaznika na kolo zapasowe na tylnej klapie. Bagaznik przyjdzie mi niedlugo to sie pewnie okaze co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemski Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Chętnie poczekam na ocenę takiego bagażnika ponieważ powaznie myślę o czyms takim. Ze względu że nie mam belek dachowych jedynym rozwiązeniem jest klapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi