Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Fotoradar

Fazi

Rekomendowane odpowiedzi

Fazi, mandat na pewno będziesz musiał zapłacić.Jeżeli sie odwołasz,że nie Ty prowadziłeś to po wskazaniu przez Ciebie ,ta osoba zainkasuje mandat.Nie ma opcji,że nie pamiętasz kto jechał...mandat do zapłacenia ,możesz ewentualnie tylko od punktów uciec.

Foty robione z tyłu (strzelanie w plecy jest niehumanitarne ;) ) są po to by zarobić jak najwięcej kasy.

Albo powiesz kto jechał i wtedy ciut mniej niż górna granica możliwości ( a nawet dolny próg kary) albo nie mówisz kto i walą na maxaa (bez punktów) a gmina która kupiła sprzęt jest uradowana.

Nie musisz pamiętać komu pożyczyłeś auto
Mylisz sie kolego, to jest OBOWIĄZEK !! (art. 78 ust. 4. )

Jeżeli nie wskażesz sprawcy, mandatu za fotkę nie będzie... będzie za to za "niewiedze",

Policjant może nałożyć kare do 500zl, ale gdy wyda mu się, ze kłamiesz albo stwierdzi ze osoba na zdjęciu przypomina Ciebie, a Ty nadal negujesz ...

Sprawa idzie do sadu, jak sad udowodni, ze informacje są celowo zatajone to mogą dorzucić coś w stylu 65§2kw.

Kara nawet kilka tys.

Nic trzeba będzie zapłacić, ale takiego zdjęcia się nie spodziewałem. Jednak czarni do niczego normalnego się nie nadają. Potrafią walić tylko mandaty za złe parkowanie i za szybkość od tyłu. Dupna instytucja :roll:

Do kogo masz pretensje ;) Gdybyś jechał zgodnie z przepisami to nie byłoby problemu ;-) ;) ;) Jak to już powiedzieli wcześniej, u naszych sąsiadów - nawet byś nie beknął, jakby ci furę zabrali za nieopłacenie.

CareK, nosił wilk razy kilka - ponieśli i wilka :-?

Do pierwszego spotkania z batem ;) CB to nie anty radar ;) a pomysłowość czarnuchów jest godna najwyższych lotów - "patrz artykuł o słynnym śmietniku" - nie sądzę żeby wszyscy tam złapani nie posiadali CB, albo mieli je wyłączone :evil: :evil:.

Gdybyś jechał zgodnie z przepisami to nie byłoby problemu
Gdybac mozna... ale chyba takie "ryzyko" podejmuje kazdy z nas, dlatego tez trzeba sie z tym liczyc, ze jest mozliwosc otrzymania pocztowki z wakacji.

Wykroczenie nie jest jakies ogromne, ja bym zaplacil i po sprawie, ewentualnie dogadac sie z sasiadem i tyle, co nie zmienia faktu, ze zaplacic trzeba.

Jeżeli wiesz, że jechałeś zgodnie z przepisami - możesz udać się na najbliższy posterunek policji, odmówić zapłaty mandatu, i poprosić o sprawdzenie kąta nachylenia fotoradaru do nawierzchni etc itd - takie głupie rzeczy, a mogą zmienić wynik na radarze ;) Nie wiem na ile to jest prawda - wyczytałem takie coś w przedostatniej Angorze ;)