zorro Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Witam,a ja mam problem tego typu w moim autku renault megane scenic 1.6/8v/90km/rok 97:terkotanie w skrzyni biegów(tylko na biegu jałowym-na postoju,bez wciśniętego sprzęgła)sprzęgło wciśnięte cisza w czasie jazdy cisza,biegi wchodzą idealnie.Do tej pory wymieniłem tarczę wraz z dociskiem,wymieniony olej bez zmian,a nawet wymieniłem skrzynie od anglika i jest to samo-terkot w skrzyni.Czy ktoś spotkał się z takim zjawiskiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Ja bym powiedział, że to łożysko dociskowe ale jak wymieniałeś sprzęgło to pewnie je wymieniłeś. Albo może coś jest nie tak z kołem zamachowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 7 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 wymieniłem kompletne sprzęgło,koło zamachowe myśle że nie,bo czuć na skrzyni ten terkot to coś siedzi w skrzyni ale co?a dziwniejsze że nie zawsze to słychać.Wiem napewno że wadliwe są te skrzynie,u kumpla w scenicy 2.0/8v/rok 97 też zaczynają się podobne dżwięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Chyba rzeczywiście problem leży w skrzyni biegów. Ale bez wyjęcia i rozebrania chyba nic nie zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 7 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 podobnie kumpel miał w skodzie felicji wymienił kompletne sprzęło,komplet łożysk w skrzyni i dalej to samo -terkotanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotnik14 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Panowie u mnie to samo. Wymieniłem skrzynie i dalej słyszę terkotanie - nie zawsze jak pisze kolega ale jest. Mechanicy nie wiedzą co jest, rozkładają ręce - a mnie to denerwuje. Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltek225 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 witam trzeba ustawić odpowiedni luz na łożysko oporowym i będzie spokój kolega w naprawę tego zainwestował 2000 zl a okazała się duperela ---wszystko to niewiedza mechanika pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKuba Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 (edytowane) trzeba ustawić odpowiedni luz na łożysko oporowym i będzie spokój To sie jakoś ustawia? Edytowane 4 Sierpnia 2011 przez AKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi