witman Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Ja był teraz zakładał instalację V generacji. Bezpośredni wtrysk ciekłego gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Mały wybór, wysoka cena, mało który zakład oferuje to, awaryjne pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Słyszałem już cenę poniżej 4k zł. Większa moc niż na Pb i mniejsze spalanie oraz Pb praktycznie nie potrzebne do rozruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F4R Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Vtą generację montowano fabrycznie w Toyotach Karola i zaprzestano nie wiecie dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 W Toyotach jest problem z silnikami VVT ponoć gniazda zaworowe i uszczelniacze potrafią się po pewnym czasie się rozlatywać. Ale to niezawodna i bezawaryjna Toyota, a nie Renault. Mój wcześniejszy Scenic I 2,0 16V którym teraz jeździ moja koleżanka ma już zrobione na LPG prawie 200 tys.km i nie ma, ani nie było najmniejszych problemów. Aczkolwiek mój znajomy ma Toyotę sprowadzoną z Holandii z silnikiem VVT i LPG ma przejechane 150 km i wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valeczek Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Jeżeli w TCe jest ta sama głowica co w NA 1.2 16V to odpuść sobie gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Valeczek, dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valeczek Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Bo Ci się rozsypie, nawet my jako autoryzowany przedstawiciel AG i Landi Renzo, gdy klient chcę założyć GAZ do 1.2 16V to grzecznie odmawiamy wykonania takiej usługi. Nie jedną głowicę z 16V po jeździe na gazie widziałem i nie jedną naprawiałem. 1.2 8V nie ma tego problemu, nasze firmowe Clio ma gaz i nie ma z nim problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Clio III 1.2 16V 2008 rok + gaz, przebieg 130 000 km, jak na razie najmniejszych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valeczek Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Gaz założony od początku ? Wierzcie lub nie, ale prędzej czy później gniazda powiedzą papa Poza tym napisałem, JEŻELI JEST TAKA SAMA JAK W 1.2 NA z Clio II, nie III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Gaz jeździ w samochodzie od nowości. Valeczek, absolutnie nie miałem zamiaru z Tobą polemizować. Po prostu wrzucam informację, że zdarzają się egzemplarze, które znoszą gaz zupełnie dobrze (przynajmniej na razie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Nadal nie dostałem odpowiedzi dlaczego, nie krępuj się może być nomenklatura techniczna. Naprawiając francuzy masz na pewno dokumentacje, proponuje zaglądnąć i skomentować. W Dialogys można sprawdzić: ClioIII, typ pojazdu BR1U, typ silnika D4F742. Zakładki układ oczyszczania spalin. Można jeszcze prościej zaglądnąć na stronę francuską i w broszurce jest opis modelu. Mam w planach zakupić takie miejskie autko 1.2 TCE i ważna jest dla mnie informacja o udanych lub nieudanych implementacjach. ebrochure_clio3.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valeczek Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Powiedzieć Ci ? W silnikach montowanych w Clio II (więc silniki NA) wypalają się zawory. Wystarczy ? Swoją opinię odnoszę TYLKO do silnika montowanego w CLIO II. Nigdy nie zakładaliśmy gazu do silnika TCe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 w Clio II (więc silniki NA) wypalają się zawory. Wystarczy ?Ale dlaczego akurat w tych silnikach się te gniazda wypalają? Samo stwierdzenie takowego faktu jest mało przekonujące. To tak jakbym miał wierzyć, że LPG niszczy silnik, nie kupuje się samochodów na literę "F" itp.Prawda jest taka, że ubogą mieszanką LPG, można wypalić gniazda zaworów w każdym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Valeczek. Tylko tyle, czy aż tyle. Szkoda, chyba zbyt duże oczekiwania, a tak się fajnie zapowiadało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi