Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

zniknęły prądy

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam problem a mianowicie: zmieniłem akumulator bo stary padł i nie ma części prądów. Jest klakson i odsuwanie prawej przedniej szyby. nie ma świateł, kierunkowskazów, nie świeci kontrolka od immobilajzera, centralny zamek nie chodzi, auto nie chce zapalić. bezpieczniki posprawdzane i jest ok. ten duży koło akumulatora też ok. pomóżcie

Witam

Mam ten sam problem, w piątek rano objawy jak wyżej u kolegi po około 2 godz. wszystko działa. W poniedziałek po południu znowu to samo, tym razem samochód zaciągnołem do elektromechanika, u którego wszystko sprawdzono i przeczyszczono wszystkie styki (przynajmniej tak twierdzi) i na razie działa ale elektryk stwierdził że nie znalazł przyczyny awarii i obawiam się że znowu mnie to spotka... HELP!!!

• 2 tygodnie później...

Witam.

U mnie to samo lecz dziłają: lampka po otworzeniu drzwi, centralny z pilota i z wewnątrz lecz alarm nie działa (kontrolka) i są awaryjne. Po za tym nic nie ma. Napięcie nie dochodzi do skrzynki (stojąc przodem do komory silnika) po prawej stronie. W lewej skrzynce jest prąd i w samochodzie w skrzynce z bezpiecznikami też.

Prosze o pomoc. Prosze każdy pomysł oprócz padł akum itp.

[ Dodano: 2009-12-10, 15:09 ]

Przepraszam za post pod postem ale już problem rozwiązany.

Okazało się że jakieś "ciało obce" było przy kablach od rozrusznika i robiło co jakiś czas zwarcie. Okazało się że przepalił się kabel. I dzięki tej naprawie usunięto błąd z kompa i juz się wcale nie zapala kontrolka EKG.(Pisałem o tym w innym temacie)

P.S. Cały koszto zabawy 200zł ;/ . Ciesze sie że nie padł komp. :-)