markar74 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Pytalem w sklepie o przewód elastyczny pomiedzy czujnikiem cisnienia a kolektorem. Pytali mnie czy ma to byc cisnieniowy czy cos takiego. Powiedzieli, ze nie maja, zeby popytac po serwisach. Gdyby ktos moglby mi sprecyzowac jaki to musi byc przewód. Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_78 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Dzisiaj akurat miałem to samo. Przewód jest wygięty (kolanka) z dwóch stron. Jutro kupie zwykły (niezbrojony) gumowy i założę. Sklepy motoryzacyjne odsyłają nas do serwisu, bo chyba zamienników nie ma, a serwis sobie liczy jak za złoto. Mam nadzieje, że jak będzie ciut dłuższy to nie wpłynie na prace tego czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zwykły, gumowy wężyk daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_78 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Tak też myślałem - od Ursusa podejdzie Dzisiaj jade kupić a potem jeszcze tą mase poprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Witaj. Jak możesz Arek78 napisz jaki wężyk kupiłeś (średnica, itp). U mnie był pęknięty, to narazie tylko skóciłem, a w najbliższym czasie trzeba będzie wymienić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taddow Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Panowie sam wężyk oryginalny jest tak krótki, że po pewnym czasie guma parcieje na zagięciach i problem znowu się pojawia. Nie szukałbym oryginalu tylko kupił zwykły wężyk. Ja akurat miałem podobny paliwowy od opla kadetta- tzn podobna średnica wewnętrzna. Dużą rolę odgrywa szczelość (nie wolno dopuścić do tego by lewe powietrze się do wężyka dostało). Nie wiem czy długość wężyka ma znaczenie. U siebie nałożyłem trochę dłuższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Właśnie dzisiaj w końcu wymieniłem ten wężyk. Wstawiłem kawałek przewodu paliwowego o średnicy wewętrznej 5mm za 7zł. Z ciekawości pytałem w ASO o cenę takowego - 60 zł. I jak na razie i oby tak dalej jest ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilj21 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Ja też miałem popękany. Zszukałem się po sklepach i nigdzie nie mogłem dostać średnicy wewnętrznej 5mm. W koncu znalazłem w sklepie z częsciami do motorynek Zamontowałem troche dłuższy. Cena 2.30 zł. A wszystkie dolegliwosci ustały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi