mcrkst Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Mam taki problem. Mechanicy nie mogą połączyć sie z moim komputerem. Byłem u kilku w tym jeden twierdzil ze jego komputer dobrze łączył sie z francuzami. Widzialem nawet jak w menu wybiera dokładnie moją meganke z konkretnym silnkiem i nic, brak połaczenia. Doszedłem do wniosku że albo komputer jest uszkodzony albo przewody. troche je przejrzałem nie wyglądają jakby ktoś coś przy nich majstrował. Tu chciałbym zadać pytanie czy można gdzieś sprawdzić działanie komputera podłączając go bezpośrednio, omijając wiązki kabli? Mój samochód to megane I ph I 1.4, silnik E7J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dranas Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Można się podpiąć bezpośrednio do sterownika. Jest trochę z tym zabawy. Trzeba od wtyczki OBD skanera puścić 4 kabelki i zrobić wpinke w sterownik. Teraz pytanie : Który warsztat się zgodzi na przeróbkę kabla ? :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcrkst Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Pomysł dobry tylko jestem ciekawy w jak sposób podłączyć te 4 kabelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dranas Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 To nie pomysł, to rzeczywistość. Sam tak kiedyś robiłem. Potrzebny jest tylko schemat sterownika (który pin we wtyczce to linia K), wypuścić 4 kabelki z wtyczki i wpiąć się np. igłami elektronicznymi. 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcrkst Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Przebadałem przewody miernikiem. Do wtyczki komputera dochodzą tylko trzy wyjścia, z tym że do jednego z nich prowadzą 3 wejścia ze środka a do jednego 2. Ma może ktoś schematy tych wtyczek? [ Dodano: 2010-01-13, 18:56 ] Auto naprawione problemem był brak masy od czujników temperatury powietrza i silnika w komputerze. Elektryk zrobił mi sztuczne masy wewnątrz komputera za 500 zł. Jeżdże już troche, wszystko dziala bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi