irek w Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Witam,od niedawna i niezawsze ,jak przejade kilka kilometrów i silnik dostanie temperatury to ,wchodzi na dośc wysokie obroty 1200-1300 na min.Czy ktoś miał taki problem, czy to moze być pompa ,lub czujnik obrotów,albo jeszcze niewiadomo co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Też tam mam czasami i nie wiem co to może być. Przepustnica jest ok , silniczek krokowy ok, więc jestem zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek w Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Wreszcie opanowałem te wysokie obroty.Szwankował czujnik temparatury cieczy chłodzacej,wywalał płyn i grzał się.Po przez to , pompa miała złe dane o temparaturze i obroty wariowały.Po wymianie czujnika ,obroty na 700-800 i stan płynu w zbiorniku wyrównawczym. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 A też masz dwa czyjniki w bloku? u mnie są dwa, jeden u góry i zaraz pod nim drugi. To jaki wymieniłeś ten wyżej czy ten niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi