nysus87 Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Panowie potrzebuję szybko odpowiedzi, ile biegów ma wentylator chłodnicy w silniku f7r bez klimatyzacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszy-hu Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 To wentylator chłodnicy ma biegi? U mnie się po prostu się włącza przy osiągnięciu odpowiedniej temperatury, jak schłodzi płyn to się wyłącza i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysus87 Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 no podobno ma, znalazłem tez coś dziwnego z bezpiecznikami pod maską: u mnie pod maska bezpieczniki wyglądają tak: więc jakby czegoś brakowało.... z tego wynika że nie mam przekaźników od małej i dużej prędkości wentylatora, wie ktoś jakie mam kupić? tak samo niby nie mam bezpiecznika nr 4 a wiatrak niby działa... nie wiem znowu od czego jest ten bezpiecznik co jest pionowo pod przekaźnikiem od pompy, macie też tak? chodzi mi o to co na czerwono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 wersje z klimatyzacją mają wentylatory z dwoma prędkościami, natomiast wersje bez klimy mają wentylator o jednej prędkości przy włączonej klimie wentylator chodzi non-stop na małej prędkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysus87 Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 dzięki bronius za odpowiedź, a co myślisz o tych bezpiecznikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 skrzynka bezpieczników jest uniwersalna dla wszystkich wersji, więc może tak być, że nie będziesz miał poszczególnych bezpieczników/przełączników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysus87 Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 bronius spójrz wyżej, wg opisu te bezpieczniki raczej powinienem mieć u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 nie koniecznie, jak nie ma klimy to ich mieć nie musi, schemat nie mówi, że każdy F7R ma to mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Witam. Nie chcąc łamać regulaminu podpinam się pod ten temat. Wentylator włącza się zaraz po przekroczeniu 3 (poziomej) kreski (podczas postoju i wolnej jazdy oczywiście). Zdaje mi się, że wcześniej włączał się sporadycznie, a teraz za każdym razem gdy wysiadam z samochodu. I jeszcze jedno. Wcześniej miałem małe wycieki płynu z chłodnicy i musiałem dolewać, obecnie poziom w tym samym miejscu. Czy te dwie rzeczy mają związek ze sobą? Czy u Was rowniez wentylator włącza się zaraz po przekroczeniu 3 (poziomej) kreski? Za odpowiedzi z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi