Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Brak iskry pompa paliwa nie działa auto stoi:

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowy-od razu zaznaczam ze korzystałem z szukajki i innych stronic ale nic mi nie podsuwa pomysłu.Więc-jadąc autem silnik raptownie silnik zgasł. Potem odpalił jeszcze ze 3 razy i pojakiś 2km jazdy szarpał i gasł ponownie.Na skrzyżowaniu megi odmówiła posłuszeństwa. ściągnełem auto do domu. okazało sie że nie mam iskry na żadnej swiecy.zostawiłem i wróciłem dnia nastepnego-wyczyściłem czujnik położenia wału ale gdy przekręciłem kluczyk nie usłyszałem pompki paliwa chociaż w dniu awarii działała napewno. Coś mnie podkusiło i odpiełem kompa a tam normalnie pleśń jakaś!!! wszystkie styki brudne. wyczyściłem dokładnie wysuszyłem co mogłem odłączyłem klemy złożyłem to wszystko do kupy i nic!!!nawet nie drgnie-nie mam ani iskry ani podajnika paliwa;/ Dodam że jak to złożyłem komp zrobił sie ciepły na chwile:( Pytanie brzmi czy mógł sie spalić???czy da sie go jakoś rozłozyć naprawić???wogóle jak moge sam sprawdzić czy jest sprawny????Aktualnie u mnie bieda więc nie ślijcie mnie od razu do mechanika/elektryka. Z góry dzieki za pomoc. Pozdrawiam

Dodano: 2009-12-01, 14:50

czyli nikt nie ma pomysłu???

z immo chyba wszystko ok. po przekreceniu kluczyka kulturalnie gaśnie ale silnik kreci jak szalony niestety bez efektu. cholera boje sie o ten komputer. Dodam jeszcze ze jak odłączyłem komputer i włożyłem kluczyk to kontrolka od immo normalnie zgasła. gdzieś wyczytałem że w aucie z tego roku wystaczy podmienić kompa i immo sie samo dostosowuje jakoś ale pewien nie jestem....ja bez auta jak bez reki;/

wystaczy podmienić kompa i immo sie samo dostosowuje

za łatwo by było, do tego podałbyś w ogóle z jakiego roku masz auto bo wiesz ja nie jestem jasnowidzem.

wyłącznik wstrząsowy kolega sprawdzał?