zgredek Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 mam scenica 1,6 98r jakiś czas temu zaczeły mi skakać wolne obroty to znaczy kąkretnie spadać byłem z tym u mechanika , podłączył pod komputer i stwierdził że wszystko jest ok aha wykasował jakiś błąd , po kilku dniach jazdy padła mi całkiem 1 cewka wymieniłem 2 ale problem ze spadkiem wolnych obrotów nadal pozostał - czy ktoś z was miał podobny przypadek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilf Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 padła mi całkiem 1 cewka wymieniłem 2 Zdaje mi się że jak cewka padnie to na kompie wyskakuje błąd- czyli po wymianie pasowałoby go zresetować, czyż nie? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgredek Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 może i masz racie , ale czy to znaczy , że trzeba wiechać do jakiegoś warsztatu na komputer, czy można to zrobić samemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilf Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 NIE trzeba jechać i podpinać,płacić etc... Reset komputera to bardzo prosta sprawa,zrobisz sam bez problemu, jest to opisane na forum jak to zrobić. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daariuuszz Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 sprawdz przewody od kolektora ssacego możliwe ,że któryś jest pękniety i łapie lewe powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaviaseq Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 I wyczyść przypadłość Renatek czyli silniczek krokowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rpino Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 A ja pozbyłem się pływających obrotów ... zmieniając akumulator na nowy. Pływanie obrotów u mnie pojawiało się wraz ze wzrostem prądu produkowanego przez alternator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilf Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Wątpię żeby aku miał coś wspólnego z obrotami, przecież jest coś takiego jak regulator napięcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaro_89 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 ale najmniejsze zmiany w napięciu na aku już dają się odczuć w Renatkach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi